search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:13
MENU CLOSE

Ένας εικονολήπτης και μια δημοσιογράφος νεκροί στην Αίγυπτο

15.08.2013 07:23
Ένας εικονολήπτης και μια δημοσιογράφος νεκροί στην Αίγυπτο - Media

Ένας εικονολήπτης και μια δημοσιογράφος έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων στην Αίγυπτο.

Ένας εικονολήπτης και μια δημοσιογράφος έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων στην Αίγυπτο.
 
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για τον εικονολήπτη Μικ Ντιν, 61 ετών, που εργαζόταν για το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News και την δημοσιογράφο Χαμπίμπα Αχμέντ Αμπντ Ελαζίζ, 26 ετών.
 
Ο Ντιν πυροβολήθηκε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, καθώς κάλυπτε τα γεγονότα. Ο 61χρονος εικονολήπτης εργαζόταν τα τελευταία 15 χρόνια για τον όμιλο BSkyB, αρχικά στην Ουάσιγκτον και στη συνέχεια στην Ιερουσαλήμ. «Η απώλεια του πολυαγαπημένου συναδέλφου μας είναι αισθητή σε όλο το Sky News. Η σκέψη και οι προσευχές μας είναι με τη σύζυγο και την οικογένειά του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του καναλιού Τζον Ράιλι.
 
Η Αμπντ Ελαζίζ, μία Αιγύπτια δημοσιογράφος, ήταν σε άδεια όταν πυροβολήθηκε, ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Gulf News, όπου εργαζόταν η 26χρονη. «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι έφυγε. Ήταν παθιασμένη με τη δουλειά της και είχε μπροστά της μια πολλά υποσχόμενη καριέρα», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του οίκου, Μαζάρ Φαρόκι.
 
Την ίδια ώρα μία φωτογράφος του Reuters πυροβολήθηκε στο πόδι, την ώρα που απαθανάτιζε τις εικόνες των συγκρούσεων. Η Ασμά Γουαγκί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
 
«Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τους συναδέλφους μας που θέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο ώστε να μας μεταφέρουν τα γεγονότα, τις ειδήσεις, τις εικόνες και τα βίντεο που βλέπουμε καθημερινά στις τηλεοράσεις μας. Στο Reuters η ασφάλεια αποτελεί για εμάς μέγιστη προτεραιότητα και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να την εξασφαλίσουμε», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του πρακτορείου, Στίβεν Άντλερ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01