search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:19
MENU CLOSE

Στουρνάρας: Θα καταρρεύσουν οι τράπεζες αν δεν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί

18.08.2013 08:45
Στουρνάρας: Θα καταρρεύσουν οι τράπεζες αν δεν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί - Media

Στο θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία αναφέρθηκε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών

Στο θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία αναφέρθηκε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας, σε δήλωσή του στη Realnews, ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι, γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες».

Ισχυρίστηκε δε ότι «θα τεθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ώστε να προστατεύονται αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη και να μην βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές».
 

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητη η άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών


Σε σχόλιό του αναφορικά με τις δηλώσεις Στουρνάρα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

Η κυνική προαναγγελία του ΥΠ.ΟΙΚ ότι χιλιάδες σπίτια θα βγουν στο σφυρί έρχεται τελικά να επιβεβαιώσει αυτό που επί μήνες η κυβέρνηση διέψευδε”. Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά προκειμένου να υλοποιήσει τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, ούτε μπροστά στα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής , την οποία βαφτίζουν “σωτήρια” αλλά “στο πέρασμά της αφήνει μόνο συντρίμμια”.

Σήμερα που τα νοικοκυριά στενάζουν από την πολιτική λιτότητας, όχι μόνο είναι αδιανόητη η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων του πληθυσμού και των νοικοκυριών, στο πλαίσιο μιας νέας «σεισάχθειας», όπως έχει περιγραφεί και στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά".

"Αυτά τα μέτρα στήριξης δεν συνιστούν μόνο απάντηση στις ανάγκες χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά είναι και απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης”, καταλήγει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.
 

ΚΚΕ: Συναγερμός, κανένας απροστάτευτος στα χέρια τραπεζών και δικαστηρίων

Το ΚΚΕ από την μεριά του αναφέρει:

“Η κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών, ότι η κατοικία των λαϊκών οικογενειών πρέπει να θυσιαστεί για να στηριχτεί η κερδοφορία των τραπεζών, αναδεικνύει την ανάγκη να σημάνει συναγερμός, προκειμένου να μη μείνει κανένας απροστάτευτος στα νύχια των τραπεζών και των δικαστηρίων, αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ”.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, αναφέρει το ΚΚΕ, μπορούν με την οργανωμένη πάλη τους, μέσα από τα ταξικά σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές, να υψώσουν ασπίδα προστασίας για όσους απειλούνται, να διεκδικήσουν συνολικότερα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών για οφειλές σε τράπεζες, τα οποία περιλαμβάνονται και στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη βουλή”.

Και αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι τα λαϊκά συμφέροντα δε χωρούν στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος. Ο λαός χρειάζεται να παλέψει για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, όπου η λαϊκή στέγη θα είναι δικαίωμα εξασφαλισμένο για όλες τις οικογένειες και όχι εμπόρευμα για να θησαυρίζουν οι καπιταλιστές σε βάρος του λαού”, καταλήγει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:19