search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:14
MENU CLOSE

«Φασαριόζοι» φίλοι απ’ τα παλιά

28.08.2013 21:00
«Φασαριόζοι» φίλοι απ’ τα παλιά - Media

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Stomp, ξανάρχονται στα μέρη μας για να μεταμορφώσουν καπάκια τενεκέδων σε μουσικά κρουστά και κουτάκια από μπύρες σε πρωτότυπα… μουσικά όργανα!

Σίγουρα ένα άδειο κουτάκι μπύρας δεν είναι κάτι που θα τραβήξει την προσοχή μας… Ούτε ένας τενεκές ή ένα σκουπόξυλο. Τα δε παλιοσίδερα και τα παλαιά ανταλλακτικά αυτοκινήτων μόνο σε μάντρες έχουν θέση… Ή μήπως όχι; Κουβάδες και βαρέλια λούζονται από υπέρλαμπρους προβολείς καθώς παίρνουν τη θέση τους στο σόου των Stomp και… ζωή στα χέρια των μελών του σχήματος. Νεροχύτες εφημερίδες και ό,τι άλλο πέσει στα χέρια τους, γίνεται σχεδόν αυτόματα μέλος ενός… μουσικού συνό­λου, υπό τους ρυθμικούς ήχους του οποίου γεννάται ένας ξέφρενος χορός. Το συγκρότημα έρχεται για μία ακόμη φορά στη χώρα μας, σε Αθήνα (Θέατρο Badminton, από 24 έως 29/ 9) και Θεσσαλονίκη ( Μέγαρο Μουσικής, από 2 έως 6/10).
 
Είκοσι χρόνια χωρίς… stop
 
Οι σχεδόν «20χρονοι» Stomp έχουν να περηφανεύονται ότι από τη δημιουργία τους, το 1991, από τους Λουκ Κρέσγουελ και Στιβ ΜακΝίκολας, μέχρι και το πέρασμά τους στην «ενηλικίωση», έχουν αποσπά­σει το βραβείο Λόρενς Ολίβιε για την «καλύτερη ψυχαγωγική παράσταση» και την «καλύτερη ί χορογραφία σε σόου West end» καθώς και ΟΒΙΕ για off Broadway σόου, το 1994. Ενώ το 1996 η μικρού μήκους ταινία τους με τίτλο «Σκούπες» προτάθηκε για το Όσκαρ, την ίδια χρονιά επι­λέχθηκε για προβολή τόσο από το φεστιβάλ Καννών όσο και από το Sundance. Το 1998 η ταινία τους «Stomp Out Loud » κέρδισε το αργυρό βραβείο FIRA στην ενότητα «Μουσική και Ζωντανό Θέαμα» του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Μπιαρίτς Το κοινό παρακολουθεί εδώ και χρόνια τους Stomp να μαζεύουν κάθε λογής καθημερινά αντικείμενα – ως άλλοι ρακοσυλλέκτες – και να τα μετατρέπουν σε «χρυσό» με τα χέρια και τα πόδια τους επί σκηνής, σε χορευτικά νούμερα με ανθρώπους που περπατούν πάνω σε τεράστια βαρέλια, που χτυπούν ρυθμικά και με συγχρονισμό σκουπόξυλα και καροτσάκια του σούπερ μάρκετ και δημιουργούν αυτοσχέδια μουσικά όργανα κυριολεκτικά με ό,τι βρουν μπροστά τους…
 
Info
 
Τιμές εισιτηρίων, Αθήνα: 20,30,40,50,60 ευρώ και 15 ευρώ για φοιτητές και άνεργους. Προπώ­ληση: viva.gr (11876), abcd.gr (210 8840600) και στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots. Τιμές εισιτηρίων Θεσσαλονίκη: 20,28,35,45 ευρώ και 15 ευρώ παιδικό – φοιτητι­κό – ανέργων. Προπώληση: εκδοτήρια του Με­γάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (25 ης Μαρτίου & Παραλία – 2310 895938-9) και στην πλατεία Αριστοτέλους και www.tch.gr.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:14