search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:01
MENU CLOSE

Δέκα δεκανίκια της Ουάσιγκτον

06.09.2013 17:13
Δέκα δεκανίκια της Ουάσιγκτον - Media

Κοινή δήλωση 10 κρατών που υποστηρίζουν έμμεσα την χρήση στρατιωτικής βίας στη Συρία έδωσε στη δημοσιότητα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Λευκός Οίκος.

Κοινή δήλωση 10 κρατών που υποστηρίζουν έμμεσα την χρήση στρατιωτικής βίας στη Συρία έδωσε στη δημοσιότητα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Λευκός Οίκος.
 
Τη δήλωση υπογράφουν οι: Αυστραλία, Καναδάς, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία.
 
Στη δήλωση, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι διεθνείς κανόνες περί της χρήσης χημικών όπλων έχουν οικουμενική ισχύ, ενώ η συγκεκριμένη πράξη επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε παγκόσμια κλίμακα. Εάν μείνει αναπάντητη,ενισχύεται η πιθανότητα περαιτέρω χρήσης και διάδοσης τέτοιου τύπου όπλων».
 
Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ συνεχίζουν αναφέροντας ότι «καταδικάζουμε με τον πλέον αυστηρό τρόπο την αποτρόπαια χρήση χημικών όπλων στα προάστια της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου» με τα  στοιχεία να δείχνουν «ξεκάθαρα ότι την ευθύνη για τη συγκεκριμένη πράξη φέρει η συριακή κυβέρνηση».
 
Οι 10 σύμμαχοι των ΗΠΑ καλούν «στην ισχυρότερη δυνατή διεθνή απάντηση σε αυτή την σημαντικότατη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η οποία θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι παρόμοια αγριότητα δεν μπορεί να επαναληφθεί ποτέ. Οι αυτουργοί της συγκεκριμένης πράξης θα πρέπει να λογοδοτήσουν».
 
Οι υπογεγραμμένοι σημειώνουν, αφήνοντας αιχμές για τη στάση Ρωσίας και Κίνας, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει παραλύσει τα τελευταία δυόμιση χρόνια σε ό,τι αφορά τη Συρία, προσθέτοντας ότι ο πλανήτης δεν μπορεί να περιμένει «ατελείωτες διαδικασίες χωρίς αποτέλεσμα οι οποίες αυξάνουν τον πόνο των ανθρώπων στη Συρία και την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή». 
 
Υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας έχει απορρίψει τη χρήση στρατιωτικής βίας κατά της Δαμασκού, καθώς επίσης και ότι στη δήλωση δεν λαμβάνεται δέσμευση συμμετοχής από τους υπογεγραμμένους σε στρατιωτικό πλήγμα κατά του καθεστώτος Άσαντ.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01