search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:51
MENU CLOSE

Στα «χέρια» των Γερμανών οι Ολυμπιακοί Αγώνες

10.09.2013 16:05
Στα «χέρια» των Γερμανών οι Ολυμπιακοί Αγώνες - Media

Ο Γερμανός Τόμας Μπαχ είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα στο Μπουένος Άϊρες κατά τη σύνοδο των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Γερμανός Τόμας Μπαχ είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα στο Μπουένος Άϊρες κατά τη σύνοδο των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
 
Ο 59χρονος Γερμανός, που είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, θα αντικαταστήσει το Βέλγο χειρουργό Ζακ Ρογκ που αποχωρεί μετά από 12ετή θητεία (εξελέγη το 2001 στη Μόσχα, όταν αντικατέστησε τον Ισπανό Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ). Παράλληλα ο Μπαχ, έγινε ο 9ος πρόεδρος της ΔΟΕ από το 1894 που εξελέγη στη θέση ο Δημήτριος Βικέλας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαχ είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΔΟΕ που έχει αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης. Το 1976 είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στην ξιφασκία. 
 
Η εκλογή του Μπαχ, μέχρι τώρα αντιπροέδρου της ΔΟΕ, έγινε μεταξύ έξι συνολικά υποψηφιοτήτων και συγκεκριμένα κατά τη 2η ψηφοφορία και ενώ στην πρώτη αποκλείστηκε ο Τσινγκ Κουό Γου από την Κινεζική Ταϊπέι. Εκεί, δηλαδή στη 2η ψηφοφορία, επικράτησε του Ουκρανού Σεργκέι Μπούμπκα, του Ενγκ Σερ Μιάνγκ από τη Σιγκαπούρη, του Πορτορικανού Ρίτσαρντ Κάριον και του Ελβετού Ντένις Οσβαλντ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:49