search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:43
MENU CLOSE

Μάθε παιδί μου… συνθήματα

11.09.2013 05:56
Μάθε παιδί μου… συνθήματα - Media

Ημέρα αγιασμού σήμερα σε όλα τα σχολεία και αντί για τον πατροπαράδοτο βασιλικό, «μυρίζει»… απεργία.

Ημέρα αγιασμού σήμερα σε όλα τα σχολεία και αντί για τον πατροπαράδοτο βασιλικό, «μυρίζει»… απεργία. Όλοι οι καθηγητές Λυκείων και Γυμνασίων θα προσέλθουν κανονικά στην τελετή έναρξης της σχολικής χρονιάς, αλλά μετά την λήξη της θα ακολουθήσουν επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου. 

Μέχρι τις 16 πάντως, προβλέπεται να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, ενώ οι καθηγητές θα εργαστούν κανονικά «ετοιμάζοντας» το έδαφος για την μεγάλη τους κινητοποίηση στην οποία θα συμμετέχουν και συνάδελφοί τους από τα ιδιωτικά σχολεία.

Το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας θα έχει σήμερα στις 10 το πρωί συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, σημειώνοντας ότι «στις 16 του μηνός ξεκινάμε δυναμικά. Θα είναι «Μεγάλη Δευτέρα» για την εκπαίδευση, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι».

 
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο
Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν οι 98 από τους 100 βουλευτές του Β' Θερινού Τμήματος. Απουσίασαν ο Κ. Γιοβανόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Σπ. Λυκούδης από την ΔΗΜΑΡ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 52 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ανεξάρτητος Α. Λοβέρδος), κατά 45 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι Ν. Νικολόπουλος και Π. Μουτσινάς), ενώ παρών δήλωσε ένας βουλευτής, ο ανεξάρτητος Γ. Κασαπίδης.
 
Ποιες θα είναι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών:

Καθηγητές μέσης εκπαίδευσης

• Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Δάσκαλοι
Στη συνάντηση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ οι δάσκαλοι αποφάσισαν την εν μέρει συμπόρευση με στις κινητοποιήσεις με τους καθηγητές. Ωστόσο δεν ακολουθούν κατά πόδας στις κινητοποιήσεις έχοντας εξαγγείλει 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου υπό την απεργιακή ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ.

ΟΙΕΛΕ
Μετά τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο χορό των κινητοποιήσεων θα εισέλθουν και οι δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που ανακοίνωσαν χθες 28ωρη απεργία στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.
 
Κλειστά ΑΕΙ και ΤΕΙ – Με εμπόδια οι εγγραφές των πρωτοετών

Στο μέτωπο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ξεκινούν σήμερα με πολλά προβλήματα οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, ενώ η προθεσμία λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου.
To πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας αυτή την εβδομάδα, ενώ οι διοικητικοί του υπάλληλοι έχουν αναγγείλει δύο 48ωρες απεργίες γι' αυτή την εβδομάδα και μια πενθήμερη για την επόμενη, ενώ σε ανακοίνωσή τους, καλούν τους πρωτοετείς φοιτητές να μην προσέρχονται στις γραμματείες των σχολών για την εγγραφή τους.

Σε απεργία έως τις 16 Σεπτεμβρίου προχωρούν τα μέλη ΔΕΠ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα να συμπαραταχθεί με τους διοικητικούς υπαλλήλους και εργαζόμενους στον αγώνα κατά των μέτρων των απολύσεων και της διαθεσιμότητας.

Πενθήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα έχει κηρύξει με τη σειρά της και η πανελλήνια ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων τους ενάντια στη διαθεσιμότητα. Σε αυτή συμμετέχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).

Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκεται από την Τρίτη και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ συμβολική αναστολή λειτουργίας για σήμερα έχει ανακοινώσει και το πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει στην Αθήνα το συντονιστικό όργανο της Συνόδου των πρυτάνεων προκειμένου να εξετάσει τα δεδομένα στο χώρο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01