search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:54
MENU CLOSE

Ερωτας εναντίον Ισραήλ (Δημοσιεύτηκε στο “Π” 15/10/2009)

15.10.2009 15:26

Ο Μοχάμεντ ζούσε στη λωρίδα της γάζας, η Μέι στη ραμάλα της δυτικής Όχθης. Παλαιστίνιοι και οι δύο – 26 ετών εκείνος,23 η Μέι, γνωρίστηκαν μέσω του Ίντερνετ και αποφάσισαν να παντρευτούν. Πώς όμως; τι κι αν η δυτική Όχθη απέχει από τη λωρίδα της γάζας λίγα χιλιόμετρα…

Ο Μοχάμεντ ζούσε στη λωρίδα της γάζας, η Μέι στη ραμάλα της δυτικής Όχθης. Παλαιστίνιοι και οι δύο – 26 ετών εκείνος,23 η Μέι, γνωρίστηκαν μέσω του Ίντερνετ και αποφάσισαν να παντρευτούν. Πώς όμως; τι κι αν η δυτική Όχθη απέχει από τη λωρίδα της γάζας λίγα χιλιόμετρα… Η γάζα είναι πλήρως αποκλεισμένη από τον ισραηλινό στρατό, από το 2007 που η Χαμάς ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής, όπου ζουν μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Τι κι αν ο ΟΗΕ κάνει λόγο για απαράδε- κτη και ανεπίτρεπτη «συλλογική τιμωρία». Ο νόμος του ισραήλ είναι υπεράνω… Ο Μοχάμεντ σκέφτηκε να ζητήσει ειδική άδεια από τους ισραηλινούς να μεταβεί στη δυτική Όχθη μόνο για τον γάμο και να επιστρέψει στη γάζα με τη νύφη. Πέντε φορές έκανε αίτηση και τις πέντε η απάντηση ήταν αρνητική.

Τα δύο νεαρά παιδιά έβλεπαν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται, μέχρι που έπεσε «η ιδέα»: να μπει η Μέι κρυφά στη γάζα. Και εδώ αρχίζει μια απίστευτη περιπέτεια…

Η νύφη μαζί με τη μητέρα της πήγαν με ένα ταξί από τη δυτική Όχθη στην ιορδανία και από εκεί αεροπορικώς στην Αίγυπτο.

Ο Μοχάμεντ βρήκε μια συμμορία λαθρεμπόρων και κατέβαλε 1.500 δολάρια για να βάλουν παράνομα τη νύφη στη γάζα. Πώς; μέσω μιας υπόγειας σήραγγας στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Γάζα.

Η Μέι αποχαιρέτησε τη μητέρα της με δάκρυα στα μάτια και όταν έπεσε το σκοτάδι σύρθηκε με τα τέσσερα στο υπόγειο τούνελ. Οι λαθρέμποροι της είπαν να κρατά συνεχώς τα μάτια της κλειστά για να μην τυφλωθεί από την άμμο στη σήραγγα. Οι κίνδυνοι ήταν πολλοί και ο Μοχάμεντ είχε ενημερώσει τη Μέι. Πολλές φορές, οι αιγύπτιοι μεθοριακοί φρουροί ρίχνουν χειροβομβίδες στις υπόγειες σήραγγες για να αποτρέπουν τη χρησιμοποίησή τους για λαθρεμπόριο. Η ισραηλινή αεροπορία, επίσης, συχνά εξαπολύει επιδρο- μές για να σταματήσει τη μεταφορά όπλων από το αιγυπτιακό έδαφος στη Γάζα.

 

Νύφη… «τυφλοπόντικας»

Ο έρωτας όμως πόνο δεν λογαριάζει και η Μέι έγινε «τυφλοπόντικας» για χάρη του αγαπημένου της. μία ολόκληρη ώρα χρειάστηκε για να διασχίσει το τούνελ και να φτάσει σώα και αβλαβής στον μοχάμεντ. «Όταν πήρα τη μέι στην αγκαλιά μου, σκέφτηκα ότι ήταν σαν να είχε βγει από τον τάφο» δήλωσε ο νεαρός Παλαιστίνιος.

«Ήξερα ότι θα μπορούσα ανά πάσα στιγμή να θαφτώ ζωντανή» λέει τώρα η Μέι, λίγες εβδομάδες μετά την απίστευτη περιπέτειά της. Ζευγάρι πλέον, ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων, ο μοχάμεντ και η Μέι αρχί- ζουν δειλά δειλά να κάνουν όνειρα για το μέλλον. Όσο και αν η φτώχεια είναι απίστευτη. Ο Μοχάμεντ δεν έχει δουλειά και υποχρεώθηκε να μείνει με τη γυναίκα του στο σπίτι των γονιών του. «δεν είχα αυταπάτες ότι θα ζούσα καλά στη γάζα» λέει η Μέι, που έχει μόνο ένα παράπονο: δεν έχει καταφέρει ακόμη να δει τη Μεσόγειο, αν και το σπίτι της απέχει μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από την παραλία.

Το «ταξίδι» στη θάλασσα θα κόστιζε ένα δολάριο και ο μοχάμεντ και η μέι απλώς δεν έχουν χρήματα ούτε για εισιτήριο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:53