search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:24
MENU CLOSE

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ερχόμενης εβδομάδας – Παραλύει η χώρα

13.09.2013 05:44
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ερχόμενης εβδομάδας – Παραλύει η χώρα - Media

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα με κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας, της Υγείας αλλά και με 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ.

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα με κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας, της Υγείας αλλά και με 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ.

Η ΟΛΜΕ έχει ήδη ανακοινώσει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ η ΔΟΕ αποφάσισε να προχωρήσει τη Δευτέρα σε τρίωρη στάση εργασίας και να συμμετάσχει στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι μετά την 48ωρη απεργία θα ακολουθήσουν γενικές συνελεύσεις στις τοπικές ενώσεις δασκάλων για να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου. Ωστόσο, οι δάσκαλοι θα επανεκτιμήσουν την στάση τους και θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 19 του μήνα σε νέα συνέλευση. Θα προηγηθούν οι περιφερειακές συνελεύσεις των συλλόγων στις 16-17 Σεπτεμβρίου.

Στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα συμμετέχουν και όσοι εργάζονται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στις 16 και 17 του μήνα.

Την ίδια ώρα, η αναταραχή συνεχίζεται και στην ανώτατη εκπαίδευση. Η εξεταστική περίοδος αλλά και οι εγγραφές των φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι στον αέρα εξαιτίας της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Παράλληλα, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο έχει κλείσει ως τη Δευτέρα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απεργούν οι καθηγητές, και η σύγκλητος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποφάσισε την Πέμπτη να κλείσει το Ίδρυμα από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων στην Υγεία

Νοσοκομειακοί ιατροί και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία προχωρούν σε μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αναλυτικά, οι ιατροί πραγματοποιούν τριήμερη πανελλαδική απεργία στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και συμπορευόμενοι με την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ).

Επίσης, ο ΟΕΝΓΕ καλεί τις τοπικές ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις, με στόχο «τον μακροχρόνιο προγραμματισμό της δράσης τους», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Επιπλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη, από 11π.μ. έως 3μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 κάτω από το υπουργείο Υγείας.

Επίσης, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, προχωρούν όμως και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη εργαζομένων στους φορείς κοινωνικής πολιτικής σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τις κινητοποιήσεις καλύπτουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (Π.Ο.Σ.Ε-ΙΚΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Εργαζομένων Ασφαλιστικών Ταμείων (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π), η Ομοσπονδία Υπάλληλων ΟΑΕΔ (Ο.Υ-ΟΑΕΔ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (Ο.Σ.ΥΠ.Ε) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ (Π.Ο.E. – ΕΟΠΥΥ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΑΕΕ (ΠΣΕ ΟΑΕΕ)

Αποχή και για τους δικηγόρους

Με αποχή ξεκινούν τη νέα δικαστική χρονιά οι δικηγόρου αφού αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο Κώδικα Δικηγόρων που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:23