search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:09
MENU CLOSE

Που πάνε τα κινητά όταν πεθαίνουν; (Video)

16.09.2013 14:24
Που πάνε τα κινητά όταν πεθαίνουν; (Video) - Media

Στο Agbogbloshie, ένα προάστιο της Άκρα, στη Γκάνα, γνωστό προορισμό για τη νόμιμη αλλά και παράνομη εξαγωγή ηλεκτρονικών αποβλήτων (e-waste) από τις βιομηχανικές χώρες.

Στο Agbogbloshie, ένα προάστιο της Άκρα, στη Γκάνα, γνωστό προορισμό για τη νόμιμη αλλά και παράνομη εξαγωγή ηλεκτρονικών αποβλήτων (e-waste) από τις βιομηχανικές χώρες. Στην –όπως συχνά αποκαλείται-  «ψηφιακή χωματερή», εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων υποβάλλονται σε επεξεργασία κάθε χρόνο.
 
Η επεξεργασία ηλεκτρονικών αποβλήτων αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία των εργαζομένων στο Agbogbloshie. Οι καπνοί που απελευθερώνονται από την καύση των πλαστικών και των μετάλλων είναι καρκινογόνες ουσίες. Οι εργαζόμενοι εισπνέουν συχνά μόλυβδο, κάδμιο, διοξίνες, φουράνια, φθαλικές ενώσεις και τα βρωμιούχα επιβραδυντικά φλόγας.
 
Η έκθεση σε αυτές τις αναθυμιάσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά, καθώς οι τοξίνες είναι γνωστό ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη του αναπαραγωγικού συστήματος, του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου.
 
Αυτό το «μικρό ντοκιμαντέρ» του Κρις Κάλιμαν ονομάζεται «Σόδομα και Γόμορρα» και προέρχεται από το το υλικό του γερμανικού ντοκιμαντέρ «Die Kinder der Τοxic City» (Tα Παιδιά της Τοξικής Πόλης».
 
Δείτε το…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59