search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:20
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποδοκιμάσει ο πρωθυπουργός τον Χρ. Λαζαρίδη

18.09.2013 12:57
ΣΥΡΙΖΑ: Να αποδοκιμάσει ο πρωθυπουργός τον Χρ. Λαζαρίδη - Media

Την αποδοκιμασία του Χρύσανθου Λαζαρίδη από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Την αποδοκιμασία του Χρύσανθου Λαζαρίδη από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, για τα όσα είπε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή επιχειρώντας «να εξισώσει τη δολοφονία ενός συνανθρώπου μας από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής με τη χθεσινή παρέμβαση στη Βουλή, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου».
 
Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, παρενέβη στην πρωινή εκπομπή των Οικονομέα – Καμπουράκη στο Μέγκα προκειμένου να βάλει τα πράγματα στη… θέση τους επιστρατεύοντας – τι άλλο; – τη θεωρία των άκρων:
 
«Όχι τώρα ούτε πρόσφατα, από πριν τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε στιγματίσει τη Χρυσή Αυγή ως νεοναζί» σημείωσε. «Η Χρυσή Αυγή ευτελίζει το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν σημαίνει όμως ότι μόνη αυτή έχει ευθύνες. Ευθύνες έχουν και άλλοι. Χτες ζήσαμε έναν ευτελισμό στο ελληνικό κοινοβούλιο από την πλευρά της κ. Κωνσταντοπούλου την οποία συμπεριφορά καταδίκασαν και άλλα κόμματα». Παράλληλα, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος επικαλέστηκε την φράση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου "ραντεβού στα γουναράδικα" υπονοώντας υποκίνηση βίαιων ενεργειών κι εμφυλιοπολεμικό κάλεσμα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. όταν ο Δημήτρης Στρατούλης του αντέτεινε την πραγματική σημασία της φράσης του Βελουχιώτη, o Χρύσανθος Λαζαρίδης απάντησε ότι τα "γουναράδικα είναι σφαγεία".
 
«Ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, κ. Λαζαρίδης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, εις εκ των εμπνευστών της ανιστόρητης θεωρίας των δυο άκρων προέβη σήμερα σε ένα πρωτοφανές ατόπημα»σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «να αποδοκιμάσει ευθέως τον κ. Λαζαρίδη και να εγκαταλείψει την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων που αντικειμενικά νομιμοποιεί την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».
 
Η ανακοίνωση κλείνει επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ προς τον δημοκρατικό κόσμο και τα δημοκρατικά στελέχη της ΝΔ να παρέμβουν κατά της θεωρίας των δύο άκρων:
 
«Καλούμε το δημοκρατικό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας να απομονώσει νεόκοπα στελέχη και συμβούλους που με τις εμπνεύσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01