search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:07
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί

18.09.2013 15:12
Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί - Media

Δελτίο Καιρού: Μια γλώσσα για αρκουδάκια και εξωγήινους
Τα βρόντηξε ο Γ. Παπαλιός από το κέντρο Κινηματογράφου
«Τυχαίνει να είμαστε και αριστεροί»
 

Δελτίο Καιρού: Μια γλώσσα για αρκουδάκια και εξωγήινους
Τα βρόντηξε ο Γ. Παπαλιός από το κέντρο Κινηματογράφου
«Τυχαίνει να είμαστε και αριστεροί»
 
Γοργόνες και … δικαιώματα
Έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή. Τα νέα δεδομένα, όμως, πολλές φορές είναι αχαρτογράφητα. Η δημιουργία του Finos Film Channel στο Youtube και η πορεία του είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς το παρελθόν διεκδικεί μια θέση στο μέλλον μέσω Διαδικτύου αλλά και του τι πρέπει να προσέχει κάθε φορέας. Κι όμως, οι ταινίες σκόνταψαν στα … δικαιώματα.
 
Μια βόλτα στο κανάλι της Finos Film
Κόντρα στο  Σουλειμάν, τη Χιουρέμ, τον Εζέλ και την Καρανταγί, οι θρυλικές ατάκες του Κωνσταντάρα, το καυστικό χιούμορ  της Βλαχοπούλου, η λάμψη της Αλίκης, το ταλέντο της Τζένης, όχι μόνο επιβιώνουν αλλά φαίνεται να προσελκύουν και πιο νέο κοινό. Απόδειξη το επίσημο κανάλι της «Φίνος Φιλμ». 
 
Η κρίση «σηκώνει» κοκτέιλ
Απαιτεί άραγε τέχνη ένα κοκτέιλ lemon pie; Σίγουρα ναι, απαντούν οι ειδικοί, αλλά και οι πότες με εκλεπτυσμένα γούστα. Μπορεί να θεωρείται είδος πολυτελείας, αλλά να που, ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης, ζει στιγμές δόξας και μεγάλης κατανάλωσης.
 
Εθνική Λυρική Σκηνή: Νοικοκυρεμένη και προσιτή.
Η σεζόν που πέρασε στέφθηκε με επιτυχία ως προς τα νούμερα προσέλευσης του κόσμου, αλλά και εσόδων. Για φέτος, η Λυρική Σκηνή έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα με πρωτιές και εκπλήξεις.
 
Ο Σωκράτης Μάλαμας στην διαδικτυακή αρένα
Μια οργισμένη επιστολή από μέλος της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης εναντίον του καλλιτέχνη άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση. Νομιμοποιούνται οι καταγγελίες την ώρα μιας συναυλίας; Είναι η σκηνή δημόσιο κτήμα;
 
Νέος θεατρικός νόμος ύστερα από 77 χρόνια…
Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχει κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή το νέο θεατρικό νομοσχέδιο. Το σχέδιο νόμου θα αντικαταστήσει αυτό που είναι σε ισχύ από το 1936 και θα καταστήσει νόμιμους και τους μικρούς πολιτιστικούς πολυχώρους που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν ουσιαστικά σε κενό αέρος.
 
Προσεχώς στον υπολογιστή σας
Δράκουλες, βαμπίρ, κατάσκοποι, μεγαλοδικηγόροι και εγκληματίες σύντομα θα βρεθούν στις οθόνες σας. Η αμερικανική βιομηχανία ξέρει από καλή τηλεόραση. Κάποιες σειρές βρίσκουν την τύχη του στα ελληνικά κανάλια. Οι περισσότερες, όμως, «προσγειώνονται» στην οθόνη του υπολογιστή με μερικά κλικ.
 
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: εξωστρέφεια εδώ και τώρα.
Θα μπορούσε να είναι και το σύνθημα της. Με αυτή την πολιτική πάντως, κινείται πλέον η ΕΑΚ. Στο πλαίσιο αυτής θα γίνει για δεύτερη χρονιά η διημερίδα «Riding the greek wave» (28 & 29/9). 
 
Αστική Γεωγραφία
Πολυκατοικία Παπαλεονάρδου: Μια πικρή, νεοελληνική ιστορία
 
Στις ταινίες αυτής της βδομάδας: «Μόνο ο Θεός συγχωρεί», «Jobs», «Emperor», «Ατίθαση καρδιά», «Rush»
 
 
 
 
 
 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:06