search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:48
MENU CLOSE

Ο Όμηρος ταξιδεύει στο Μοντεβιδέο…

17.05.2010 14:12
Ο Όμηρος ταξιδεύει στο Μοντεβιδέο... - Media

Μια σειρά εκδηλώσεων, αφιερωμένων στον ελληνικό πολιτισμό, θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 22 Μαΐου στο Μοντεβιδέο υπό τον τίτλο «Ημέρες Ομήρου».

Μια σειρά εκδηλώσεων, αφιερωμένων στον ελληνικό πολιτισμό, θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 22 Μαΐου στο Μοντεβιδέο υπό τον τίτλο «Ημέρες Ομήρου».

Πρόκειται για μια σειρά πολιτιστικών και μορφωτικών εκδηλώσεων αφιερωμένες στον Όμηρο, που οργανώνονται από την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Οι Αναγνώστες του Ομήρου» και το εκεί Ιδρυμα «Μαρία Τσάκος», το οποίο εδώ και 30 χρόνια προσφέρει δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε χιλιάδες Ουρουγουανούς.

Στις μαραθώνιες αναγνώσεις της Ιλιάδας και της Οδύσσειας που οργανώνονται μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, θα λάβουν μέρος κορυφαίοι πολιτικοί και ακαδημαικοί της Λατινικής Αμερικής, διπλωμάτες και από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά και 500 μαθητές, φοιτητές και άλλοι συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων. (ΙΛΙΑΔΑ 19 Μαΐου 12:00- 24:00, 200 αναγνώστες, ΟΔΥΣΣΕΙΑ 21 Μαΐου 09:00- 24:00, 275 αναγνώστες)

Αναλυτικότερα, περίπου 20 αναγνώστες ανά ώρα θα διαβάζουν αποσπάσματα 30-40 στίχων στα αρχαία και νέα Ελληνικά, Ισπανικά, Αγγλικά και οποιαδήποτε άλλη γλώσσα επιθυμούν, ενώ ταυτόχρονα το αντίστοιχο κείμενο και σχετικό οπτικό υλικό θα προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη στα Ισπανικά.

Οι μαραθώνιες αναγνώσεις θα λάβουν χώρα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Δημοκρατίας της Ουρουγουάης στο Μοντεβιδέο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.fundacionmariatsakos.org

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01