search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:20
MENU CLOSE

Πόθεν χωρίς Έσχες;

20.09.2013 15:26
Το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει τις «τεχνικές δυσκολίες» για την παροχή των εφοπλιστών
 - Media

Ζωηρές απορίες προκαλεί ο λόγος για τον οποίον σε κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ρυθμίζει μεταξύ άλλων, από ζητήματα των ναρκαλιευτών του Γράμμου (σ.σ: ναι, δεν έχει τελειώσει ακόμα η αποναρκοθέτηση!..),

Ζωηρές απορίες προκαλεί ο λόγος για τον οποίον σε κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ρυθμίζει μεταξύ άλλων, από ζητήματα των ναρκαλιευτών του Γράμμου (σ.σ: ναι, δεν έχει τελειώσει ακόμα η αποναρκοθέτηση!..), μέχρι θάματα του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» περιελήφθη άρθρο που δίνει την δυνατότητα σε όποιους κατέχουν στο χαρτοφυλάκιό τους μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών, να μην τις δηλώνουν στο Πόθεν Έσχες!

Ποια η σκοπιμότητα; Και ποιος εισηγήθηκε μια τέτοια ρύθμιση; Όποιος διαβάσει την εξήγηση που δίνεται στην αιτιολογική έκθεση δεν μπορεί να καταλάβει και πολλά. Δώστε βάση…

«Με το παρόν άρθρο σκοπείται η θεμιτή και σύμφωνη με την αρχή της ουσιαστικής ισότητας εξομοίωση της θέσεως των πλοιοκτητών/εφοπλιστών- μετόχων των εταιρειών του ν.δ 2687/1953 και του ν. 27/1975, οι οποίοι παράλληλα υπέχουν υποχρέωση ενημέρωσης από τις διατάξεις του ν.3213/2003 ως ισχύει, προς τους πλοιοκτήτες /εφοπλιστές και εν γένει μετόχους ναυτιλιακών εταιρειών οι οποίοι δεν εμπλέκονται στις περιγραφόμενες στο ν. 3213/2003 δραστηριότητες, με την εξάλειψη της υποχρέωσης δήλωσης της περιουσιακής κατάστασης των πρώτων, στο μέτρο που άπτεται των μετοχών των ως άνω ναυτιλιακών εταιρειών, ως ήδη ισχύει». 

Μάλιστα!.. Σαφέστερος δεν μπορούσε να είναι ο… νομοθέτης… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:19