03/07/2020 01:17:32

«Τα λένε» Στουρνάρας - τρόικα

«Τα λένε» Στουρνάρας - τρόικα
 - Media

Με την τρόικα συναντάται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, καθώς μέχρι την αναχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ., το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014.
 
Μετά το Ecofin της 15ης Οκτωβρίου η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα με αντικείμενο την επικαιροποίηση του Μνημονίου, τη συμφωνία για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και το τελικό σχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2014.
 
Στη συνέχεια, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως οι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων αλλά και ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα επιβληθεί από το 2014.
 
«Αγκάθια» παραμένουν οι αποκρατικοποιήσεις, η είσπραξη εσόδων από τη φοροδιαφυγή, οι επαγγελματικές μισθώσεις και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
 
Σήμερα το απόγευμα θα συζητηθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, στην οποία θα συμμετάσχει και η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.