search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:24
MENU CLOSE

Ο κοριός της Χ.Α. τρώει στελέχη της ΕΥΠ

27.09.2013 13:47
Ο κοριός της Χ.Α. τρώει στελέχη της ΕΥΠ - Media

Την παραίτηση του -όπως του ζητήθηκε- υπέβαλλε από την ΕΥΠ ο υπεύθυνος αξιωματικός για τη διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής Δημοσθένης Κούζηλος. Από την θέση του αποπέμφθηκε και ο άμεσος συνεργάτης του και Νο2 στην ιεραρχία.   

 
Την παραίτηση του -όπως του ζητήθηκε- υπέβαλλε από την ΕΥΠ ο υπεύθυνος αξιωματικός για τη διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής, Δημοσθένης Κούζηλος. Από την θέση του αποπέμφθηκε και ο άμεσος συνεργάτης του και Νο2 στην ιεραρχία.   

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για πλημμελή άσκηση καθηκόντων στην παρακολούθηση της δράσης της Χρυσής Αυγής. Εντύπωση κάνει πως οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν τη συγγένειά του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Κούζηλο, κάτι όμως που ο αποπεμφθείς αστυνομικός ουδέποτε είχε αποκρύψει. Όπως φαίνεται μάλιστα η συγγένεια αυτή ουδέποτε είχε απασχολήσει την ηγεσία του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ.
 
Κύκλοι του αξιωματικού που βρέθηκε εκτός ΕΥΠ από σήμερα το πρωί αναφέρουν ότι οι λόγοι της αποπομπής του είναι πολιτικοί και όχι επιχειρησιακοί.
 
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν επιφορτισμένος με την έρευνα και την παρακολούθηση της δράσης της Χρυσής Αυγής τους τελευταίους μήνες. Ο αξιωματικός βρέθηκε στην θέση αυτή αφού ανέλαβε Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος ο Ιωάννης Δικόπουλος, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες υποχρεώθηκε σε παραίτηση από την θέση του.
 
Η εξήγηση που δίνεται για την σημερινή εξέλιξη είναι ότι μετά το «ξήλωμα» του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος λογικό κι επόμενο είναι να υποχρεωθεί σε παραίτηση κι ο αξιωματικός που βρισκόταν στο περιβάλλον του Ιωάννη Δικόπουλου.
 
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι, αφού εμμέσως πλην σαφώς η ΕΛ.ΑΣ παραδέχεται ότι παρακολουθούσε επί μήνες την Χρυσή Αυγή, γιατί δεν έπραξε εγκαίρως για όσα όφειλε να κάνει. 

Κύκλοι του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν ότι αναμένεται θερμό Σαββατοκύριακο όσον αφορά στην πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες έχει σφίξει ο αστυνομικός κλοιός γύρω από δύο συγκεκριμένους βουλευτές της Χ.Α. οι οποίοι εκλέγονται στην Αττική και τις τελευταίες δέκα ημέρες αποφεύγουν οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση, τόσο στη Βουλή όσο και σε διάφορες εκδηλώσεις της Χ.Α.
 
Σημαντικό ρόλο στις συγκεκριμένες έρευνες διαδραματίζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
 
Η αποπομπή του συγκεκριμένου αστυνομικού της ΕΥΠ από το τρίτο γραφείο αντικατασκοπίας που έχει βασικό ρόλο στη διεξαγωγή των ερευνών θεωρείται ότι έγινε από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο στην αποπεράτωση των ερευνών.
 
Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι όπως είχε γραφτεί και στο ΠΟΝΤΙΚΙ, ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι διεξήγαγαν έρευνες τις τελευταίες ημέρες σε τοπικές οργανώσεις τη Χ.Α. κατήγγειλαν ότι αναγκάστηκαν να αλλάξουν συχνότητα στους ασυρμάτους της αστυνομίας διότι κάποιοι συνάδελφοί τους πρόδιδαν τις κινήσεις τους στα μέλη της Οργάνωσης. 
 
Το χρονικό της απομάκρυνσης του
 
Ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΥΠ πραγματοποίησε κανονικά την πρωινή σύσκεψη και έδωσε στους υφισταμένους τους κατευθύνσεις σχετικά με την πορεία των ερευνών για τη Χρυσή Αυγή.
 
Λίγο μετά τις δέκα το πρωί όμως στο γραφείο άρχισε να επικρατεί αναστάτωση, αφού ο Αξιωματικός ζήτησε να μην τον ενοχλήσει κανείς και να μην του προσκομίσουν κανένα υπηρεσιακό έγγραφο.
 
Οι άνωθεν πιέσεις φαίνεται ότι έπιασαν τόπο και στη μία το μεσημέρι, κάλεσε στο γραφείο του όλους τους αστυνομικούς της υπηρεσίας όπου και τους ανακοίνωσε την παραίτησή του.
 
Από το συγκεκριμένο τμήμα απομακρύνθηκε και ο Νο2 στην ιεραρχία, ο οποίος θεωρείτο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του αποπεμφθέντος αξιωματικού. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:23