search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:04
MENU CLOSE

Νέο χαράτσι στο φυσικό αέριο

27.09.2013 14:27
Νέο χαράτσι στο φυσικό αέριο - Media

Με ειδικό «τέλος ασφάλειας εφοδιασμού» θα επιβαρύνονται όλοι οι καταναλωτές φυσικού αερίου, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί από τη ΡΑΕ.

Με ειδικό «τέλος ασφάλειας εφοδιασμού» θα επιβαρύνονται όλοι οι καταναλωτές φυσικού αερίου, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί από τη ΡΑΕ.
 
Τα παραπάνω προβλέπονται σε τροπολογία που κατέθεσε το απόγευμα της Παρασκευής το ΥΠΕΚΑ στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ.
 
Η κυβέρνηση φαίνεται πως προσπαθεί να καλύψει το ενδεχόμενο – σε περίπτωση που προκαταβάλει το επίδομα θέρμανσης- οι καταναλωτές να αγοράσουν φυσικό αέριο που έχει πιο φθηνή φορολόγηση, με το νέο χαράτσι.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα ασφάλειας εφοδιασμού τα οποία υποτίθεται ότι θα καλύψει το νέο τέλος, η τροπολογία εναρμονίζει το εθνικό με το κοινοτικό δίκαιο, εντάσσοντας στους «Προστατευόμενους Καταναλωτές» και τους Οικιακούς Πελάτες που είναι συνδεδεμένοι με δίκτυο διανομής, και με την πρόβλεψη θέσπισης σχεδίου έκτακτης ανάγκης ύστερα από εισήγηση του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου-ΔΕΣΦΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01