search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:05
MENU CLOSE

Οι αντιδράσεις για τη σύλληψη Μιχαλολιάκου (Video)

28.09.2013 07:08
Τέλος βάζει στις διακρίσεις στον χώρο της εργασίας πολυνομοσχέδιο που κατέθηκε στη Βουλή - Media

Δείτε τις αντιδράσεις των κομμάτων μετά τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής.

Δείτε τις αντιδράσεις των κομμάτων μετά τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τη Χρυσή Αυγή, αποδίδοντας βαριές πολιτικές ευθύνες «σε μερίδα του πολιτικού, μιντιακού και επιχειρηματικού κατεστημένου έδωσαν τροφή και χώρο να αναπτυχθεί και να θεριέψει το τέρας του φασισμού», κάνοντας επίσης λόγο για υποκριτική στάση.

«Έχουν τεράστιες ευθύνες, όλοι όσοι τώρα κάνουν πως ξαφνιάζονται και υποκριτικά, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης, αναγκάζονται να πράξουν τα αυτονόητα, Είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες έδειχναν ανοχή και συνενοχή.

Είναι οι ίδιοι που έκαναν τα στραβά μάτια για τη διαπλοκή των εγκληματιών με θύλακες μέσα στον κρατικό μηχανισμό.

Είναι οι ίδιοι που ανερυθρίαστα έκαναν σκέψεις ακόμα και για μετεκλογική συνεργασία μαζί τους.

Είναι οι ίδιοι που σε κάθε ευκαιρία χρησιμοποιούσαν τη ΧΑ για να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι την άθλια και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι η δημοκρατία και το ισχύον νομικό μας πλαίσιο μας παρέχουν κάθε δυνατότητα, ώστε οι εγκληματίες να τεθούν με αποφασιστικότητα ενώπιον του Νόμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που καταλήγει με την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για προκήρυξη εκλογών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Ανακοίνωση με την οποία προβάλει την απόλυτη αποδοχή και συμφωνία του ΠΑΣΟΚ με τους κυβερνητικούς χειρισμούς εξέδωσε πριν λίγο η Χαριλάου Τρικούπη. 

Για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες υπάρχει συμφωνία και συνεννόηση Πρωθυπουργού και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης (νομοθετικές πρωτοβουλίες, ο αντιρατσιστικός νόμος, χρηματοδότηση κομμάτων που υποκρύπτουν εγκληματική οργάνωση κλπ )» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ επιμένει το ΠΑΣΟΚ στην «ενιαία στάση του Συνταγματικού Τόξου και την επιβολή της έννομης τάξης εδώ και μήνες" και σημειώνει ότι "η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους».

 Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι υπάρχουν συνταγματικές προβλέψεις «σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών τη Χρυσής Αυγής θα εφαρμοστεί ο,τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, ενώ και ο νομοθέτης μπορεί να ρυθμίσει ζητήματα στο πλαίσιο του Συντάγματος. Μια εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να διαταράξει την πολιτική σταθερότητα ή να υπαγορεύσει τις εξελίξεις».

Τέλος αντιπαρατίθεται με τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι συζητήσεις και σενάρια εκλογών είναι ανυπόστατα και ανεύθυνα. Μικροκομματικές λογικές δεν χωρούν. Τώρα περισσότερο από πότε απαιτείται σταθερότητα και εθνική ενότητα στη βάση του σεβασμού της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένουμε επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο, η Δικαιοσύνη αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και πρέπει να κάνει το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο, την εμπιστευόμαστε» δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Ο εκφασισμός που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία, αυτό το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, απαιτεί, επιβάλλει την συμπαράταξη όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων. Αυτή η συμπαράταξη πρέπει να γίνει και αυτό ανεξάρτητα από πολιτικές αντιπαραθέσεις» είπε στο Mega ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, που ζήτησε από τα κόμματα να εγκαταλείψουν μικροκομματικές επιλογές και στοχεύσεις.  

ΚΚΕ: Καμία ανοχή στους νοσταλγούς του Χίτλερ
 
«Υπάρχουν εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου  και πρέπει να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές» σημειώνει ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας και καλεί τον λαό να μην εφυσηχάζει αλλά να βάλει τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις.
 
Εν τω μεταξύ, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος παίρνει θέση με μακροσκελή του ανακοίνωση με 12 σημεία.
 
Καλεί το λαό και τη νεολαία σε «μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής» αλλά και «σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα». Ζητά επίσης να μην υπάρξει «καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ».
 
Η Χρυσή Αυγή, προσθέτει, «είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας της αντιδραστικής ιδεολογίας του λεγόμενου εθνικοσοσιαλισμού, η οποία «έχει ως θεωρία της το ρατσισμό, την «ανωτερότητα της φυλής», τον άκρατο εθνικισμό, τον αντισημιτισμό και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς» και η οποία  «έχει ως πρότυπα τον Χίτλερ, τα φασιστικά καθεστώτα που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, τα τάγματα ασφαλείας, τους συνεργάτες των δυνάμεων κατοχής, τη φασιστική χούντα».
 
Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «ο δήθεν «αντισυστημικός» και «αντιπλουτοκρατικός» λόγος της ΧΑ είναι ψευδεπίγραφος». Ως απόδειξη αναφέρει ότι η ΧΑ «προωθεί το χυδαίο αντικομμουνισμό και το μίσος απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα» και παράλληλα «οργανώνει και εκτελεί εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του λαϊκού κινήματος, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, διαπλέκεται με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα». Τον παραπάνω ισχυρισμό αποδεικνύουν σημειώνει το ΚΚΕ και οι επανειλημμένες προτάσεις της στη Βουλή για αύξηση των προνομίων των εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, τα οποία πληρώνει ο λαός.
 
Το ΠΓ επιρρίπτει ευθύνες για την άνοδο της επιρροής στη ΧΑ στην κυβέρνηση, την παρούσα και τις προηγούμενες, καθώς όπως εξηγεί «το αστικό κράτος έχει το νομικό πλαίσιο» για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές της ενέργειες, αλλά το ότι αυτό δεν έγινε μέχρι σήμερα «είναι ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και αποδεικνύει ότι υπήρξε ανοχή και απόπειρα αξιοποίησης της ΧΑ από το καπιταλιστικό κατεστημένο».
Όμως, δεδομένου ότι η άνοδος της ΧΑ πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες υποχώρησης του λαϊκού κινήματος, το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες και σε κάθε «είδους ρεφορμιστικά, σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, «παλιά και νέα» που διαμόρφωσαν τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, ο οποίος όχι μόνο οδήγησε στον εκφυλισμό και στην ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΓ εδώ.

Οικολόγοι – Πράσινοι: Οι συλλήψεις και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη ήταν η μόνη νόμιμη αντίδραση που όφειλε να γίνει για να αρχίσει να αντιμετωπίζεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα, που εκφράστηκε με πλήθος αντιφασιστικών συλλαλητηρίων, εντεινόμενων μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. 

«Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και δικαίως ήρθε αυτή η αντίδραση από την ελληνική δικαιοσύνη», δήλωσε πριν από λίγο στο Mega έπειτα από τις σημερινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι «η Πολιτεία άργησε να αντιδράσει, αλλά εδώ δεν σηκώνει καμία ολιγωρία». 

Δήλωση για τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής έκανε η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται. Η δήλωση έχει ως εξής:
«Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή και δημοκρατική χώρα. Έχει θεσμούς που λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου. Η ελληνική δικαιοσύνη επιτελεί το ρόλο της. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και προστατεύει τη δημοκρατική νομιμότητα.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01