search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:12
MENU CLOSE

Αγιασμός με το βλέμμα στις κάλπες

07.10.2013 11:30
oldphotosagiasmos1381145408.jpg

Ένα ερώτημα πλανιόταν σήμερα το μεσημέρι πάνω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, την ώρα που άνοιγε η αυλαία των εργασιών της Β΄ Συνόδου με τον καθιερωμένο αγιασμό: θα προλάβει να τις ολοκληρώσει ή στο μεταξύ θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές;

Ένα ερώτημα πλανιόταν σήμερα το μεσημέρι πάνω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, την ώρα που άνοιγε η αυλαία των εργασιών της Β΄ Συνόδου με τον καθιερωμένο αγιασμό: θα προλάβει να τις ολοκληρώσει ή στο μεταξύ θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές;
 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης όταν ρωτήθηκε σχετικά από το «Π», ήταν απολύτως σαφής, λέγοντας απερίφραστα: «προβλέπω ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε εκλογές ακόμα και μέσα στο Νοέμβριο. Και όχι λόγω της Χρυσής Αυγής, αλλά συνδυαστικά, εξαιτίας της κατάστασης στην Οικονομία».
 
Πρόκειται για μια εκτίμηση που διαπερνά οριζόντια το σώμα των βουλευτών, ενόψει του πολικού ψύχους που επικρατεί στην αγορά και τα νοικοκυριά, βυθίζοντας αρκετούς από αυτούς στον άλλοτε δικομματισμό σε βαθειά ανησυχία, όταν ειδικότερα σκέπτονται ότι ο μήνας Νοέμβριος είναι το απώτατο δυνητικό όριο μέσα στο οποίο προλαβαίνει η συγκυβέρνηση να στήσει κάλπες με λίστα και να ανταμειφθούν οι νομοταγείς κι οι πειθήνιοι στην «Υψηλή κομματική Πύλη».
 
Ο διάχυτος προβληματισμός και η αγωνία για τα μελλούμενα που διαγράφονται ζοφερά, εξαιτίας της άκαμπτης εμμονής στις ολέθριες συντεταγμένες των Μνημονίων, αποτυπώνονταν εύγλωττα στο παγωμένο κλίμα, την απουσία ενθουσιασμού και την αίσθηση μιας απρόθυμης διεκπεραίωσης που…ακτινοβολούσε το ύφος των προσερχομένων.
 
Άλλωστε όπως παρατήρησε κάποιος έμπειρος κοινοβουλευτικός, «καμία άλλη κουβέντα τόσο υψηλής και ευθύβολης ρητορικής ακρίβειας δεν έχει ακουστεί σε τούτην την αίθουσα τα τελευταία χρόνια, όσο τα λόγια του μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ που χοροστατώντας, έψαλε το καταλυτικό τροπάριο ¨Σώσον Κύριε τον λαόν Σου¨» λίγο πριν ευχηθεί «ο Θεός μαζί σας και καλή πρόοδο»!    
 
Οι πολίτες αυτής της χώρας, καθημαγμένοι και έμφοβοι από τις διαρκείς ληστρικές επιδρομές της κυβέρνησης, γνωρίζουν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από αυτήν την μερίδα των παρακμιακών πολιτικών εκπροσώπων τους, που κατέθεσαν ατιμωτικά τα όπλα, μπροστά στα πόδια των βλοσυρών δανειστών και της οικονομικής αναίδειας.
 
Συζητιόταν αυτό, εντονότερα, όπως είναι φυσικό στα έδρανα των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και ειδικά της Αριστεράς, όπου διαπιστώνεται καθολικά, ότι είναι αναγκαία όσο ποτέ η επίλυση του πολιτικού προβλήματος που μαστίζει την έρημη χώρα, ως ζωτική προϋπόθεση του πολιτικού και κοινωνικού εκσυγχρονισμού της.
Όπως ήταν επόμενο, η προφανής βαρύτητα της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας, έδωσε τον τόνο στο σκέλος του θεάματος που συνοδεύει πρίμο- σιγόντο, ανάλογες θεσμικές τελετές.
 
Πολλά βλέμματα στα θεωρεία, όπου- αν εξαιρέσει κανείς τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που εμποδίστηκαν και πάλι να κάνουν τη δουλειά τους!..-  δεν παρατηρήθηκε κάποιος ιδιαίτερος συνωστισμός, έπεσαν στα απόκοσμα έδρανα της Χρυσής Αυγής, που όπως και αρκετά στις άλλες πτέρυγες παρέμεναν κενά.
 
Ο ένας μετά τον άλλον, από κάποια στιγμή, οι βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης εισήλθαν από την πλαϊνή είσοδο, με τελευταίους τους τρεις υπόδικους από αυτούς (Η. Παναγιώταρος, Η. Κασιδιάρης και Ν. Μίχος) οι οποίοι, σε μια κίνηση ασταθούς συμβολισμού, μπουκάρισαν σαν αδέξιοι γκεστ σταρ σε ένα θεατρικό ναυάγιο…
 
«Τελικά αποδείχτηκαν κότες…» σχολίασε προς την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία κάποτε χαριεντιζόταν μαζί τους, ο γαλάζιος συνάδελφός της Αν. Ψυχάρης με αφορμή την οικτρή εμφάνισή τους στον ανακριτή. «Μόνο;» υπερθεμάτισε ανοίγοντας διάπλατα τα μεγάλα μάτια της εκείνη «Αρσακειάδες! Κότες τρίλυρες, όπως λέμε στην Κρήτη και μακροπουπουλάτες!».
 
Μουδιασμένοι και αμήχανοι, χωρίς την ιστορική τους ηγεσία κι έχοντας αποκηρύξει ντροπιαστικά στη Δικαιοσύνη τη μαύρη τους ιδεολογία, αποχώρησαν διακριτικά, με τον Η. Παναγιώταρο να δηλώνει… «χιουμοριστικά» στις κάμερες «πάω να διαβάσω τον Κανονισμό της Βουλής». Ίσως και να του χρειαστεί, σχολίασαν αιχμηρά κάποιοι από τους παρόντες, βλέποντας ότι στο επόμενο διάστημα η οργάνωσή τους, θα έχει την τιμητική της στη Βουλή, όπου θα τεθούν σειρά διοικητικών μέτρων, από την άρση της ασυλίας για αδικήματα που δεν εμπίπτουν στο αυτόφωρο και την διακοπή χρηματοδότησης μέχρι τον αντιρατσιστικό νόμο που υποκριτικά σπεύδει τώρα η κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή, βάζοντας ετερόκλητα πράγματα σε έναν νομοθετικό αχταρμά, προκαλώντας ήδη την σθεναρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Δεν ήταν τυχαίο, ότι την ώρα που οι δημοσιογράφοι κατευθύνονταν προς το μέρος του υπουργού Δ. Τάξης Ν. Δένδια, που είχε απλωμένα μπροστά στο έδρανό του, τρία κινητά, τον άρπαξε από το μπράτσο ο πρωθυπουργός, ο οποίος πετάει για Ισραήλ και λέγοντας «τον θέλω», βάδισαν γοργά κατά το Μαξίμου.
 
Η τελετή του αγιασμού εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε δύο εξίσου σημαντικά γεγονότα: προηγήθηκε η ανακοίνωση από το κακουργιοδικείο της βαρειάς ενοχής του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του και μάλιστα με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, που στέλνει στην ισόβια απαξία και την δημόσια χλεύη έναν από τους στυλοβάτες του διεφθαρμένου και άδικου συστήματος που οικοδομήθηκε μεταπολιτευτικά από την στενή διαπλοκή πολιτικής και των δυνάμεων της αγοράς.
 
Και ακολούθησε αργότερα, η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, ενός ακόμα κουρελόχαρτου, από την στιγμή που η οικονομική διαχείριση της χώρας έχει περάσει σε ξένα χέρια…
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01