search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:05
MENU CLOSE

Συνελήφθη συνδικαλιστής του «Σωτηρία» για εκβίαση και οπλοκατοχή

07.10.2013 16:38
Συνελήφθη συνδικαλιστής του «Σωτηρία» για εκβίαση και οπλοκατοχή - Media

Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 45χρονος ημεδαπός, δημόσιος υπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων σε Κρατικό Νοσοκομείο της Αττικής

Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 45χρονος ημεδαπός, δημόσιος υπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων σε Κρατικό Νοσοκομείο της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε προηγηθεί καταγγελία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να ακυρώσει τις αντιδράσεις του Σωματείου στην ολοκλήρωση συμφωνίας, παραχώρησης για 20 έτη, ενός εγκαταλελειμμένου οικήματος που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου, σε Ίδρυμα Ερευνών.
 
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, σε πρόσφατες συναντήσεις στο γραφείο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ο συλληφθείς ελάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και έλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της Διευθύντριας και του Υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους.
Σήμερα το μεσημέρι σε προκαθορισμένη συνάντηση στο σπίτι της Διευθύντριας του Νοσοκομείου, σε προάστιο της Αθήνας, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, του παραδόθηκε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
 
Κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και την επικείμενη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό.

  • Σε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλι μάρκας WALTRO – Mod 85 τύπου compat , διαμετρήματος 9 m, με γεμιστήρα,
  • δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες,
  • σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ,
  • κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12 cal και
  • μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.

Ο δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα προσαχθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
 
Όπως είπε σε έκτακτη ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας ειδοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το υπουργείο Υγείας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με την διοικήτρια Μαρία Καρρά.
 
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς» ενώ τόνισε ότι κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν, υπονοώντας τους συνδικαλιστές, «δεν έχουν πάντα δίκιο». Αναφορικά με την πολιτική προέλευση του κατηγορούμενου, είπε ότι προέρχεται από την ΠΑΣΚΕ, ωστόσο εκτίμησε ότι τελυταία «είχε γίνει αντιμνημονιακός και πήγαινε εκεί που πάνε όλοι αυτοί, αριστερότερα».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:04