search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:09
MENU CLOSE

Ένα βήμα πιο κοντά στο σκοτάδι

14.10.2013 12:37
Ένα βήμα πιο κοντά στο σκοτάδι
 - Media

Είναι καλό να αγαπάς και να στηρίζεις τα θρησκευτικά σου πιστεύω αλλά όταν ξεπερνάς το όριο και φτάνεις στην υπερβολή, τότε αρχίζουν τα δύσκολα.

Είναι καλό να αγαπάς και να στηρίζεις τα θρησκευτικά σου πιστεύω αλλά όταν ξεπερνάς το όριο και φτάνεις στην υπερβολή, τότε αρχίζουν τα δύσκολα.

Οι μουσουλμάνοι είναι αυτοί που τείνουν να ακολουθούν πιστά τις γραφές, ερμηνεύοντάς τες κατά βούληση, και το αποτέλεσμα είναι να βυθίζονται όλο και πιο βαθιά στον θρησκευτικό σκοταδισμό.

Δικαστήριο της Μαλαισίας συνεδρίασε και αποφάσισε χθες ότι οι χριστιανοί δεν δικαιούνται να αναφέρουν ή –εν προκειμένω- να αναγράφουν τη λέξη «Αλλάχ».

Αφορμή ήταν ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Herald» η οποία έγραψε την απαγορευμένη λέξη. Οι τρεις μουσουλμάνοι δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου ανέτρεψαν την απόφαση ενός άλλου δικαστηρίου το 2009 και απεφάνθησαν ότι απαγορεύεται σε χριστιανούς να χρησιμοποιούν τη λέξη «Αλλάχ».

«Η λέξη Αλλάχ δεν είναι αναπόσπαστο στοιχείο της χριστιανικής θρησκείας και η χρήση της από μη μουσουλμάνους μπορεί να φέρει σοβαρά μπερδέματα στην κοινότητα» ανακοίνωσε ο εντιμότατος Μοχάμεντ Απάντι Αλί.

Η απόφαση ήρθε σε μια κρίσιμη εποχή για την Μαλαισία που βιώνει έντονη εθνικιστική και θρησκευτική κρίση.

Ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Ρατζάκ εκλέχτηκε με μια εθνικιστική καμπάνια που συσπείρωσε τους γηγενείς Μαλαισιανούς και αυτή η πολιτική είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της θρησκευτικής έντασης και της διαμάχης των μουσουλμάνων με τους χριστιανούς και τους ινδουιστές της χώρας.

Εφάρμοσε λοιπόν αυστηρότατους νόμους για την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας και καταπάτησε πολλές ατομικές ελευθερίες, σε μια χώρα που ήταν ανέκαθεν πολυπολιτισμική και υπέρ της διαφορετικότητας.

Περίπου 200 φανατικοί ισλαμιστές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς στο άκουσμα της απόφασης την ώρα που οι δικηγόροι της εφημερίδας (ιδιοκτησίας χριστιανών καθολικών)  έκαναν λόγο για «πρωτοφανή πράγματα» και την υποχρέωση του κράτους «να προστατεύσει τα δικαιώματα της μειοφηψίας».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:09