search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:15
MENU CLOSE

Ρουά… ματ!

14.10.2013 19:02
Ρουά… ματ! - Media

Ο… μονόφθαλμος Ολυμπιακός επικράτησε του τυφλού Παναθηναϊκού με 55-45 σε ένα ντέρμπι που σίγουρα δεν… θα γραφτεί και με χρυσά γράμματα στην ιστορία του μπάσκετ.

Ο… μονόφθαλμος Ολυμπιακός επικράτησε του τυφλού Παναθηναϊκού με 55-45 σε ένα ντέρμπι που σίγουρα δεν… θα γραφτεί και με χρυσά γράμματα στην ιστορία του μπάσκετ. Κορυφαίος του αγώνα ο Ματ Λοτζέσκι, που δείχνει πως θα αντικαταστήσει επάξια τον Κώστα Παπανικολάου, ενώ μόνος του πάλευε για τους φιλοξενούμενους ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Παράλληλα, οι γηπεδούχοι έμειναν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρώτης θέσης από το -2 που ξεκίνησαν την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ανέτοιμοι οι δύο «αιώνιοι» έδειξαν πως χρειάζονται ακόμα δουλειά για τις υποχρεώσεις που τους περιμένουν, ενώ ελαφρυντικό για το κακό θέαμα ήταν και το θλιβερό θέαμα του άδειου ΣΕΦ, για το οποίο όλοι οι υγειώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι πρέπει να… ευχαριστήσουν αυτούς τους λίγους οπαδούς-κάφρους του Ολυμπιακού που δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί ποτέ ο τρίτος περσινός τελικός της Α1… Τα στατιστικά λένε την αλήθεια για την ποιότητα της αναμέτρησης, καθώς οι νικητές είχαν 19/56 σουτ και οι ηττημένοι 18/61 (!), οι ασίστ ήταν μόλις 8 και 5 εκατέρωθεν, ενώ τα λάθη 17-16 αντιστοίχως.

Πολύ νευρικές και οι δύο ομάδες από την αρχή της αναμέτρησης, πράγμα που αντικατοπτρίστηκε από την μεγάλη τους αστοχία. Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, με το 9013 από τον Φώτση να «ξυπνάει» τους γηπεδούχους, που με ένα σερί 7-0 έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 16-13. Άξιο αναφοράς πως συνέχεια Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης άλλαζαν συνεχώς συστήματα και παίκτες αφού ήταν ηλίου φαεινότερον πως και οι δυο ομάδες… ψάχνονται.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ζεστός και με τρίποντα από Λοτζέσκι και Περπέρογλου έφτασε στο +8 (22-14). Σε αυτό το σημείο οι «πράσινοι» έσφιξαν την άμυνά τους, κρατώντας τους γηπεδούχους στο μηδέν για πέντε λεπτά, ενώ παράλληλα με μπροστάρη τον Δημήτρη Διαμαντίδη έκαναν σερί 7-0 για να περάσουν μπροστά με 22-23. Ο Σπανούλης στον αιφνιδιασμό πέτυχε το πρώτο του καλάθι στην αναμέτρηση για να περάσουν και πάλι μπροστά οι «ερυθρόλευκοι», ενώ με πέντε πόντους από τον εξαιρετικό Λοτζέσκι το ταμπλό έγραψε 29-27 μετά την κόρνα της γραμματείας για την ανάπαυλα.

Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον Ολυμπιακό να παραμένει μπροστά χάρη στον «ζεστό» Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος με επτά προσωπικούς πόντους έβαλε τον Ολυμπιακό στο 36-31. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες να ανοίξουν τη διαφορά αφήνοντας αναξιοποίητη και μία τεχνική ποινή του Χριστοδούλου στον Πεδουλάκη για διαμαρτυρία, ξέφυγαν για πρώτη φορά με εννιά (40-31) από ακόμα τέσσερις πόντους του Λοτζέσκι. Ο κάκιστος επιθετικά Παναθηναϊκός (2/8 δίποντα, 1/6 τρίποντα) έμεινε στους εννιά πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και δύο καλάθια του Σλούκα έγραψαν το 44-36 με τη λήξη της περιόδου.

Δύο μακρινά σουτ από Μαυροκεφαλίδη και Διαμαντίδη ψαλίδισαν τη διαφορά στους πέντε (46-41) στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Το θέαμα συνέχιζε να είναι πολύ κακό, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε ρεσιτάλ λαθών και άστοχων σουτ. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού έφερε την ομάδα του στο -3 (46-43), αλλά η απάντηση ήρθε με πέντε πόντους του Σλούκα, που έγραψε το 51-43 στα 3:17 πριν το τέλος. Το τρίποντο-μαχαιριά του Πέτγουεϊ με 90 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη έγραψε ουσιαστικά τον επίλογο στο ματς ανεβάζοντας τη διαφορά στους εννιά (54-45). Μάλιστα το αντιαθλητικό φάουλ του Διαμαντίδη στον Μάντζαρη επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κερδίσει και με διαφορά δέκα πόντων (55-45), με τις δύο ομάδες να καταφέρνουν με το ζόρι να φτάσουν μαζί τους 100 πόντους..
 

 

Δεκάλεπτα: 16-13, 29-27, 44-36, 55-45.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 3, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 3, Σλούκας 9, Σίμονς 2, Λοτζέσκι 14, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 7

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 5, Ούκιτς 1, Λάσμε 2, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 16, Γκιστ, Παππάς 6, Ματσιούλις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:12