search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:27
MENU CLOSE

Μην ενοχλείτε τους πλούσιους

18.10.2013 13:02
Μην ενοχλείτε τους πλούσιους
 - Media

Είναι αλήθεια πως η ταξική διαφορά μεταξύ πλούσιων και φτωχών αυξάνει συνεχώς. Οι πατρίκιοι μεγαλώνουν τον πλούτο τους καθημερινά, οι πληβείοι περνάμε όλο και πιο δύσκολα.

Είναι αλήθεια πως η ταξική διαφορά μεταξύ πλούσιων και φτωχών αυξάνει συνεχώς. Οι πατρίκιοι μεγαλώνουν τον πλούτο τους καθημερινά, οι πληβείοι περνάμε όλο και πιο δύσκολα. Τα προβλήματα της πλειοψηφίας σπανίως φτάνουν μέχρι τα αυτιά  των λίγων και εκλεκτών και όταν αυτό συμβαίνει περισσότερο μοιάζει με ένα ενοχλητικό βουητό παρά με κραυγές αγωνίας.

Τα παραδείγματα του πως κάποιοι άνθρωποι ζουν στον δικό τους κόσμο, είναι πολλά. Και αυτό που συνέβη στη Σουηδία είναι ένα ακόμη που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Ο Πέρσι Νίλσον ξεκίνησε ως ξυλουργός και εξελίχθηκε φτιάχνοντας τη δική του κατασκευαστική εταιρεία από την οποία έβγαλε πολλά λεφτά. Πάρα πολλά. Αγόρασε μάλιστα και την ομάδα χόκεϊ στο Μάλμε, την γενέτειρά του, και έκτισε και το υπερσύγχρονό γήπεδό της. Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά μόλις προχθές ο 71χρονος εκατομμυριούχος πήγε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε ότι το καλοκαίρι είχε τρυπήσει τα λάστιχα ενός φορτηγού που πουλούσε παγωτά επειδή… έκανε θόρυβο και τον ενοχλούσε.

Ο 71χρονος επιχειρηματίας ζει στο Βέλινγκε, μια κωμόπολη 6.000 κατοίκων, το οποίο θεωρείται το δεύτερο καλύτερο μέρος στη Σουηδία για να ζεις.  Η ησυχία στο αριστοκρατικό προάστιο του Μάλμε διαταράχτηκε από το φορτηγό που χρησιμοποιούσε την κόρνα του για να προσελκύσει πελάτες και ο Νίλσον ανέλαβε δράση.

«Κάτι έπρεπε να γίνει με το θόρυβο. Κόρναρε συνεχώς σε όλο το δρόμο και με ενοχλούσε. Τους είχα προειδοποιήσει ότι θα τους σκάσω τα λάστιχα αλλά δεν με άκουσαν»  είπε ο Νίλσον μετά την ομολογία του και τώρα θέλει να ξεκινήσει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον θόρυβο που κάνουν τα φορτηγά με τα παγωτά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:25