search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:27
MENU CLOSE

Επιστολή του ΑΠΘ για την εισαγγελική παρέμβαση

19.10.2013 09:14
Μυλόπουλος: Στην Παιδεία δεν χωρούν αποκλεισμοί - Media

Ανοιχτή επιστολή έστειλαν χθες οι 3 Αναπληρωτές Πρύτανη, οι Κοσμήτορες των 11 Σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση στο ίδρυμα.

Ανοιχτή επιστολή έστειλαν χθες οι 3 Αναπληρωτές Πρύτανη, οι Κοσμήτορες των 11 Σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση στο ίδρυμα.
 
«Από τη μία πλευρά, θέτοντας σε διαθεσιμότητα 169 διοικητικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ, η Πολιτεία οδήγησε το σύνολο σχεδόν του προσωπικού των υπηρεσιών διοίκησης του Ιδρύματος σε απεργία, άρα τη διοίκηση του ΑΠΘ σε αδυναμία πρόσβασης στους υπηρεσιακούς φακέλους και επεξεργασίας των στοιχείων τους.
Από την άλλη πλευρά, στέλνοντας σήμερα (σ.σ. χθες) στον Εισαγγελέα τον Πρύτανη και τα διευθυντικά στελέχη του ΑΠΘ, με την κατηγορία ότι δεν έδωσαν τα στοιχεία αυτά, η Πολιτεία μεταθέτει την ευθύνη της δικής της συμπεριφοράς σε πρόσωπα που εξ αντικειμένου ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν, ακριβώς εξαιτίας της συμπεριφοράς της Πολιτείας», ανέφεραν αρχικά στην επιστολή.
 
Πρόσθεσαν, μάλιστα, ότι: «Εκτιμούμε ότι η υποκριτική και αντιφατική αυτή στάση δεν συνιστά άλλο, παρά μία απαράδεκτη μεθόδευση για εκφοβισμό και φίμωση των πανεπιστημιακών αρχών, ενάντια στα συμφέροντα των ιδρυμάτων της Ανώτατης Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι 3 Αναπληρωτές Πρύτανη, οι Κοσμήτορες των 11 Σχολών και οι Πρόεδροι των Τμημάτων Σπουδών του ΑΠΘ εκφράζουμε ομόφωνα την αμέριστη υποστήριξή μας στον Πρύτανη και τα στελέχη διοίκησης του ΑΠΘ, που κατέβαλαν και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την προάσπιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Για τον ίδιο λόγο καλούμε την Πολιτεία να αναστείλει την αδιέξοδη αυτή τακτική της και να δώσει μία πραγματική ευκαιρία για ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της επιβαλλόμενης στελέχωσης του ΑΠΘ με διοικητικό προσωπικό».

Συνεχίζουν την απεργία και στην Πάτρα
 
Στο μεταξύ τη συνέχιση της απεργιακής τους κινητοποίησης, όπως συμβαίνει συνάμα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφάσισαν χθες οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών.
 
«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, και τον αγώνα μας με απεργία μέχρι και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου. Βρισκόμαστε σε απεργιακές κινητοποιήσεις νόμιμες και συνταγματικά κατοχυρωμένες. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να στείλουμε προσωπικά υπηρεσιακά στοιχεία, στα οποία δεν έχουμε και καμία πρόσβαση. Δεν θα περάσει. Καμία διαθεσιμότητα -καμία απόλυση Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση Δεν θα υποχωρήσουμε Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε νέα Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 10.00 το πρωί στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού.

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Δεν μπορεί να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο έτσι κι αλλιώς
 
Στην κοινή συνέλευση τους σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, οι διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισαν πως η απογραφή τους πρόκειται για «εκβιασμό των εργαζομένων υπό την απειλή της αργίας».
 
Επανέλαβαν, μάλιστα, για ακόμα μία φορά την αντίθεσή τους στην πολιτική της διαθεσιμότητας που ακολουθείται από το υπουργείο Παιδείας που οδηγεί όπως αναφέρουν «στη διάλυση του Πανεπιστημίου», ενώ τόνισαν:
 
● Την αδυναμία του Πανεπιστημίου να λειτουργήσει με μείωση του προσωπικού του.
● Τον προσχηματικό και νομικά διάτρητο χαρακτήρα της επιχειρούμενης μείωσης του διοικητικού προσωπικού.
● Τις ασάφειες, τις νομικές ακροβασίες και την κανιβαλική πλευρά των κριτηρίων αποτίμησης προσόντων των υπαλλήλων.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Διοικητικοί υπάλληλοι στην Κρήτη είναι διατεθειμένοι να προβούν σε όλες τις νομικές διαδικασίες κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, με πληροφορίες από το νησί να αναφέρουν πως δεν θα προχωρήσουν σε… αυτοαξιολόγηση.
 
Διαψεύδει δημοσιεύματα η ΟΔΤΠΕ
 
Στη διάψευση δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε απόφαση της για έναρξη εγγραφών πρωτοετών φοιτητών από τη Δευτέρα 21/10/2013 προχώρησε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζοντας πως «Τέτοιες απεργοσπαστικές ενέργειες εντάσσονται στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διάσπασης των απεργών συναδέλφων για έξι εβδομάδες κόντρα στην αυθαιρεσία της κυβερνητικής εξουσίας. Οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ συνεχίζουμε την απεργία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, το δικαίωμα στη δουλειά και το δικαίωμα στη ζωή». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:27