search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:02
MENU CLOSE

Γ. Στουρνάρας: Λύση για το χρέος ακόμα και με έκτακτο Eurogroup, τον Απρίλιο

19.10.2013 10:39
Γ. Στουρνάρας: Λύση για το χρέος ακόμα και με έκτακτο Eurogroup, τον Απρίλιο - Media

Λύση για το χρέος ακόμα και με έκτακτο Eurogroup, τον Απρίλιο, μόλις πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ζητά ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ αποκλείει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Λύση για το χρέος ακόμα και με έκτακτο Eurogroup, τον Απρίλιο, μόλις πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ζητά ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ αποκλείει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
 
Σε συνέντευξη του στην «Ημερησία του Σαββάτου», ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει: «διαπραγματεύομαι με την τρόικα εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Πάντα βρίσκονται λύσεις. Έτσι πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα. Κανέναν δεν συμφέρει να προβάλει παράλογες θέσεις, σήμερα».
 
Ο Γιάννης Στουρνάρας σημειώνει ότι η τρόικα τον Ιούλιο δεν είχε βρει δημοσιονομικό κενό. «Από τότε μέχρι τώρα τα πράγματα πήγαν καλύτερα, δεν πήγαν χειρότερα. Ορισμένες αποκλίσεις σε υποτομείς της γενικής κυβέρνησης υπάρχουν, όπως επίσης, μέτρα τα οποία δεν λάβαμε».
 
Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει, παράλληλα, πως θεωρεί άδικο για την Ελλάδα να γίνει δεκτή η άποψη ορισμένων χωρών οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, «γιατί και εμείς πρέπει να πάμε σε ευρωεκλογές».
 
Ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ για τις περικοπές στις επικουρικές σημειώνει ότι θα γίνει μόνον ό,τι προβλέπεται σε νόμους που έχουν ήδη υιοθετηθεί και αφορούν στην εξυγίανση του ασφαλιστικού.
 
Ο Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε επίσης ότι έχει άριστες σχέσεις με τα μέλη της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι θα είναι υπουργός Οικονομικών και τον Μάιο, δεδομένου ότι θα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση και θα υπάρχει και η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
 
Σε ερώτηση για το αν ενδιαφέρεται για την πολιτική, απάντησε: «Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Μέχρι να τελειώσει η Προεδρία και η μεγάλη διαπραγμάτευση για το χρέος, δεν βλέπω τίποτα άλλο μπροστά μου».  
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01