search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:47
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί

23.10.2013 21:00
Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί - Media

Συνέντευξη: Κατερίνα Λέχου: «Στα εικοσιπέντε μου, με σιχαινόμουν»

 
Συνέντευξη:
Κατερίνα Λέχου: «Στα εικοσιπέντε μου, με σιχαινόμουν»
 
«Νοικάρηδες στον τόπο μας» (αναδείχθηκαν οι πλειοδότες για τα 28 ακίνητα του δημοσίου, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό της οδού Μπουμπουλίνας, όπου στεγάζεται το υπουργείο πολιτισμού).
 
Ραπάρουν καταγγέλλοντας τον φασισμό. Η ελληνική χιπ χοπ σκηνή αντιστέκεται δυναμικά στο φασισμό, χωρίς βία, αλλά με ενότητα και κυρίως αγάπη για τον άνθρωπο. Και ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο.
 
«Έφυγε» ένας  γνήσιος  καλλιτέχνης, ο Μπάμπης Κρητικός
 
Το Χόλιγουντ των Κινέζων. Πριν από λίγες μέρες, ο Γουανγκ Τζιανλίν, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει τη «μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην κινηματογραφική και την τηλεοπτική βιομηχανία». Φτάνουν, όμως, τα πλούτη ενός σύγχρονου Κροίσου για να δημιουργήσουν ένα ακόμη Χόλιγουντ;
 
Η ιστορική «Αλκυονίδα» ανοίγει ξανά
 
Οι έρευνες για τη σημαία Γλέζου και Σάντα. Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες όταν η Μελίνα Μερκούρη, ζήτησε να διενεργηθεί ανασκαφική έρευνα στο Πανδρόσειο στη σπηλιά- βάραθρο ώστε να βρεθεί η σημαία- λάφυρο, που κατέβασαν από την Ακρόπολη ο Γλέζος και ο Σάντας. Οι ιδιαιτερότητες του σπηλαίου, άφησαν τους αρχαιολόγους με χέρια αδειανά.
 
Πού βρίσκονται τα χιλιάδες αρχαία που έκλεψαν οι Γερμανοί κατακτητές.
 
Κολλεκτίβα στο βιβλίο. Οι εκδόσεις των Συναδέλφων στα Εξάρχεια λειτουργούν με γενική συνέλευση, χωρίς αφεντικό. Ξεκίνησαν 2-3 και κατέληξαν καμιά δεκαριά. Βιβλιουπάλληλοι, γραφίστες, μεταφραστές, διορθωτές, διακινητές, ορίζουν και αυτοδιαχειρίζονται το πολιτιστικό τους πρΐόν.
 
Στο μυαλό του Σάλιντζερ. Ένα ντοκιμαντέρ και μια βιογραφία επιχειρούν να ρίξουν φώς στην πιο μυστηριώδη φιγούρα της σύγχρονης λογοτεχνίας. Λύθηκε, άραγε, το «μυστήριο Σάλιντζερ»; Ήταν ένας εκουσίως απών από τη δημόσια ζωή ή ένας βαθιά βασανισμένος άνθρωπος;
 
Στις ταινίες αυτής της βδομάδας: «Δον Ζουάν», «Ο αφρός των ημερών», «Μείνε δίπλα μου», «Captain Phillips»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01