search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:00
MENU CLOSE

Επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα

30.10.2013 08:47
Στην Αθήνα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ για διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, Μέση Ανατολή - Media

Στην Ελλάδα βρίσκεται σήμερα ο Ρώσος υπ. Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Θα ενισχυθεί η συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας σε πολλούς τομείς, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Αντώνη Σαμαρά. 

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 12 το μεσημέρι, νωρίτερα στις 11 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο στις 2 το μεσημέρι.

Τις πολύ στενές σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Μόσχας επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδεχόμενος τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, ενώ ο κ. Λαβρόφ απάντησε πως η οριστική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από την ίδια την Gazprom.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την υποδοχή, και εξέφρασε τη συμπάθειά του για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεπεραστούν οι δυσκολίες στην οικονομία. «Καταγράφουμε την πρόοδο που υπάρχει και θα στηρίξουμε τις προσπάθειές σας, τόσο ηθικά όσο και πρακτικά, ενισχύοντας την εμπορική και οικονομική συνεργασία μας», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
 
Επίσης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε πως θα ενισχυθεί η συνεργασία σε πολλούς τομείς δίνοντας και αυτός έμφαση στην ενίσχυση του τουρισμού.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για μια στρατηγική σχέση η οποία, όπως είπε, είναι πολύ σημαντική και για τις δύο πλευρές. Πιστεύω πως υπάρχει πολιτική βούληση για τη συνέχιση των διμερών μας σχέσεων, τόνισε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας και τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ  Πούτιν.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε τη ρωσική πλευρά για τη στήριξή της και ιδιαίτερα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς της Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα των Ρώσων τουριστών έπεσαν σαν βροχή σε μια αφυδατωμένη οικονομία.

Με την ολοκλήρωση της κατ' ιδίαν συνάντησης, Βενιζέλου- Λάβροφ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και υπογραφή διμερών συμφωνιών και στη συνέχεια, οι κ.κ. Βενιζέλος και Λαβρόφ θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, οι Βενιζέλος και Λαβρόφ, κήρυξαν την έναρξη του Συμποσίου «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος- Ρωσίας», το οποίο λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Λαβρόφ: «Η Ρωσία πάντα ήθελε μια ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα»

Η Ελλάδα και η Ρωσία είναι «σταθεροί εταίροι και φίλοι και υποστηρίζουν τον σεβασμό των αρχών δικαίου και την επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου στον πολυκεντρικό κόσμο που ζούμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των διήμερων τιμητικών εκδηλώσεων για τον Ιωάννη Καποδίστρια, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
 
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι «η Ρωσία πάντα ήθελε μια ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα». Ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι οι βαθιές ιστορικές ρίζες στις σχέσεις των δύο κρατών, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία οικοδομούμε τις πολιτικές μας σχέσεις, και προχωρούμε τις οικονομικές σχέσεις και το εμπόριο, οι οποίες υπάρχει η βούληση να επεκταθούν. 
 
Στο Συμπόσιο απηύθυναν, επίσης, χαιρετισμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Εθνικής Δόξας και του Ιδρύματος Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, πρόεδρος – Ιδρυτής του Παγκοσμίου Κοινωνικού Φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών» και πρόεδρος ΑΜΕ «Ρωσικοί σιδηρόδρομοι» Βλαντίμιρ Γιακούνιν.
 
Συνάντηση Τσίπρα-Λαβρόφ
 
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Ιστορικό Κτίριο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ηρώδου Αττικού 7.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01