search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 06:20
MENU CLOSE

Αδυνατίστε μέσω… Instagram

04.11.2013 11:07
Αδυνατίστε μέσω… Instagram  - Media

Ποιοι διαιτολόγοι και ποια θερμιδομετρητές; Ο νέος τρόπος αδυνατίσματος θα μπορούσε να είναι πλέον… το Instagram.

Ποιοι διαιτολόγοι και ποια θερμιδομετρητές; Ο νέος τρόπος αδυνατίσματος θα μπορούσε να είναι πλέον… το Instagram.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Brigham Young, η έκθεση σε φωτογραφίες τροφίμων, μπορεί να… κόψει την όρεξη στους χρήστες της εφαρμογής. Οι ερευνητές έδειξαν σε 232 άτομα φωτογραφίες τροφίμων – μισά αλμυρά και μισά γλυκά-  και τους ζήτησαν να τις αξιολογήσουν.

Στη συνέχεια τους έδωσαν να φάνε αλμυρά φιστίκια και να βαθμολογήσουν την απόλαυσή τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι είχαν κοιτάξει προηγουμένως φωτογραφίες αλμυρών τροφίμων, δήλωσαν λιγότερο ικανοποιημένοι τρώγοντας τα φιστίκια.
 
 «Κατά κάποιο τρόπο, κουράστηκαν από τη γεύση που έβλεπαν, χωρίς καν να έχουν δοκιμάσει το φαγητό» ανέφερε ένας από τους ερευνητές, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία «πλήξη των αισθήσεων».
 
Χρειάζεται βέβαια να ασχοληθεί κάποιος με αρκετές φωτογραφίες πριν του… κοπεί η όρεξη, φαίνεται όμως ότι ο κορεσμός μπορεί να επέλθει και ηλεκτρονικά πλέον…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46