search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:40
MENU CLOSE

Τι λέει ο Κουτρουμάνης για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

04.11.2013 13:06
Κουτρουμάνης: Η τρόικα ζητάει πολύ σκληρά νέα μέτρα (Video) - Media

Τι να πει κι αυτός; Τα ίδια λέει. Ότι δηλαδή « στην αυριανή συνάντηση με την τρόικα η προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας πρέπει να επικεντρωθεί στη διασφάλιση των εισφορών προς τα ταμεία, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα».

Τι να πει κι αυτός; Τα ίδια λέει. Ότι δηλαδή « στην αυριανή συνάντηση με την τρόικα η προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας πρέπει να επικεντρωθεί στη διασφάλιση των εισφορών προς τα ταμεία, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα».
 
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, αναφέρει ότι «Η προσπάθεια και η διαπραγμάτευση πρέπει να επικεντρωθούν στο επίπεδο της διασφάλισης των εσόδων, ειδικά για τα ταμεία όπου υπάρχουν μεγάλα περιθώρια είσπραξης μέσα από τον έλεγχο της φοροδιαφυγής. Σε αυτήν την προσπάθεια θεωρώ ότι πρέπει να προσανατολιστεί το υπουργείο Εργασίας και βέβαια υπάρχει και ένα πρόσθετο μέτρο, το οποίο νομίζω ότι θα βοηθούσε σημαντικά να υπάρξει βελτίωση στις ρυθμίσεις οφειλών. Αυτές οι ρυθμίσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα νομίζω ότι δεν βοήθησαν όσο έπρεπε και πρέπει να επανέλθουμε στις προηγούμενες που είχαν εξασφαλίσει ένα σημαντικά μεγαλύτερο ποσό για τα ταμεία τα προηγούμενα χρόνια. Εκτιμώ ότι δεν μπορούμε κάθε φορά που υπάρχει αναποτελεσματικότητα στο κομμάτι που αφορά τα έσοδα, να περνάμε σε μειώσεις που είναι επώδυνες και έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό τα προηγούμενα χρόνια, άρα εκεί δεν υπάρχουν περιθώρια».
 
Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό, ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρει ότι «ήταν αναμενόμενο, λόγω της μεγάλης πίεσης που ασκήθηκε για να ληφθούν αυτά τα ιδιαίτερα επώδυνα μέτρα, στα οποία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν όλοι οι πολίτες».  Τώρα, συνεχίζει, «η απόκλιση δεν είναι μεγάλη, το δημοσιονομικό κενό δεν είναι μεγάλο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί με νέες περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:39