search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:40
MENU CLOSE

Για ένα κουτάκι αναψυκτικό

04.11.2013 22:00
Για ένα κουτάκι αναψυκτικό - Media

Στην αστυνομία, όπως και σε κάθε επάγγελμα, υπάρχουν καλά και κακά παραδείγματα. 

Στην αστυνομία, όπως και σε κάθε επάγγελμα, υπάρχουν καλά και κακά παραδείγματα. Κάποιοι έχουν ως μόνο στόχο την υπηρεσία του συμπολίτη τους και την προστασία του από τα κακοποιά στοιχεία. Άλλοι προτιμούν να κάνουν επίδειξη ανόητης δύναμης και κατάχρηση εξουσίας.

Το θέμα είναι να μην βρεθείς στο λάθος μέρος, την λάθος στιγμή και με τους λάθους ανθρώπους. Όπως, για παράδειγμα, η Κάθριν Σάϊρους. Η 24χρονη κοπέλα είχε πάει τον Φεβρουάριο του 2012 σε ένα παντοπωλείο στο Μπρούκλιν. Αγόρασε ένα κουτάκι αναψυκτικό και βγαίνοντας από το κατάστημα είδε δύο αστυνομικούς να την περιμένουν. Της ζήτησαν την ταυτότητά της και τους την έδωσε. Της ζήτησαν να ελέγξουν την τσάντα της και βρήκαν μέσα μόνο το κουτάκι του αναψυκτικού. Στη συνέχεια της ζήτησαν να φύγει από την περιοχή.

Η Σάϊρους, εμφανώς αιφνιδιασμένη, αρνήθηκε αφού δεν είχε κάνει τίποτα και ήθελε να κάτσει στο κοντινό πάρκο να πιεί το αναψυκτικό της.

Οι αστυνομικοί την συνέλαβαν με την κατηγορία της απρεπούς συμπεριφοράς και της αντίστασης κατά της αρχής. Η κοπέλα πέρασε πέντε μέρες στο κρατητήριο και όταν οδηγήθηκε σε δίκη η υπόθεση κατέρρευσε αφού η δικαστής χαρακτήρισε τις ιστορίες των αστυνομικών «ψευδείς και απίστευτες».

Και τώρα ήρθε η ώρα της αποζημίωσης. Η Σάϊρους έκανε μήνυση στον δήμο της Νέας Υόρκης και ζητά να αποκατασταθεί για την παράνομη κράτησή της και την ταλαιπωρία που πέρασε. Ώστε την επόμενη φορά οι αστυνομικοί να μην είναι τόσο «μάγκες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28