search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:12
MENU CLOSE

Σωρευμένη βαρβαρότητα

08.11.2013 10:11
Σωρευμένη βαρβαρότητα - Media

Είναι αλήθεια πως η κοινωνία μας καθημερινά δοκιμάζεται πολλαπλώς. Πριν από όλα, με τους φόρους που δεν τελειώνουν, τα χαράτσια, τους λογαριασμούς, τα κοινόχρηστα με τα πετρέλαια, τα καθημερινά έξοδα.

Είναι αλήθεια πως η κοινωνία μας καθημερινά δοκιμάζεται πολλαπλώς. Πριν από όλα, με τους φόρους που δεν τελειώνουν, τα χαράτσια, τους λογαριασμούς, τα κοινόχρηστα με τα πετρέλαια, τα καθημερινά έξοδα. Μπορεί η κυβέρνηση να υπερηφανεύεται για το πρωτογενές πλεόνασμα, που φαίνεται να πετυχαίνει, ωστόσο οι πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν μιαν άλλη πραγματικότητα, αυτήν της πρωτοφανούς απώλειας στα εισοδήματά τους. Κατά συνέπεια, με πληγωμένη αξιοπρέπεια δεν μπορείς να εκτιμήσεις καμιά εθνική περίσσια.

Ωστόσο, ταυτόχρονα με την οικονομική καθίζηση και τις δραματικές συνέπειές της, την καθημερινότητά μας φροντίζει να εξευτελίζει και η τηλεόραση. Μια τηλεόραση που εξακολουθεί να πριμοδοτεί την κραυγαλέα χυδαιότητα, προβάλλοντας ηχηρά την ανερμάτιστη βλακεία ως εθνικό πρότυπο ζωής.

Έτσι, πρόσφατα σε πρωινή εκπομπή εμφανίστηκε μια νέα κοπέλα σχεδόν γυμνή να σκύβει σε μια κακής ποιότητας πόρνο – στάση προκειμένου το φιλοθέαμον και προβληματισμένο κοινό να μάθει πώς ξυρίζουν – καλλωπίζουν τα γύρω από τον γυναικείο κόλπο σημεία. Όλη αυτή η σωρευμένη βαρβαρότητα, που συντρίβει κάθε ίχνος καλού γούστου, συντελεί στην εκμηδένιση κάθε προσπάθειας που μπορεί ακόμα να συντηρεί ως τιμαλφή ελπίδα η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Είναι σχεδόν ακατανόητο γιατί ιδιαιτέρα στη χώρα μας ο απόλυτος εκχυδαϊσμός στα όρια του τιποτένιου θεωρείται εμπορικός, επιτυχημένος και επιβραβεύσιμος. Η πλήρης κατάρρευση του συστήματος μήπως δεν χρωστά το ανάλογο μερίδιο ευθύνης σε παρόμοιου είδους απόβλητα της τηλεοπτικής μας δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών; 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03