search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:14
MENU CLOSE

Ο πνιγηρός αέρας της καταστολής

09.11.2013 21:11
Ο πνιγηρός αέρας της καταστολής - Media

Με μια ακόμα επίδειξη ισχύος, στο ρεπερτόριο της οποίας επαναλήφθηκε ως συνήθως, η χρήση χημικών μαζί με μπόλικες δόσεις καταστολής, αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους εργαζομένους της ΕΡΤ έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής

Με μια ακόμα επίδειξη ισχύος, στο ρεπερτόριο της οποίας επαναλήφθηκε ως συνήθως, η χρήση χημικών μαζί με μπόλικες δόσεις καταστολής, αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους εργαζομένους της ΕΡΤ έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Το γεγονός ωστόσο, ότι μεταξύ αυτών που προπηλακίστηκαν και απωθήθηκαν βίαια ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Π. Κουρουμπλής και Δ. Στρατούλης, (αργότερα προστέθηκε και Η Ραχήλ Μακρή από τους Αν.Ελλ) αντί να προκαλέσει μείζον πολιτικό θέμα, παρουσιάστηκε από τους πρωθυπουργικούς συνεργάτες, σαν ένα συνηθισμένο περιστατικό στον μέσο εξωτισμό της εγχώριας καθημερινότητας.
Στην επίμονη αξίωση κομμάτων της αντιπολίτευσης να δοθούν πειστικές εξηγήσεις στη Βουλή και με την πολιτική ένταση να απλώνεται βαθμιαία στην αίθουσα, η εμπρηστική παρουσία του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη, ήταν επί της ουσίας το προοίμιο για τη συνεδρίαση της Κυριακής και αποκαλυπτική των προθέσεων του Μαξίμου να μετατρέψει τη συζήτηση σε ροντέο!
«Καμία επίθεση και κανένας προπηλακισμός δε σημειώθηκε» είπε άκαμπτα ο στενός πρωθυπουργικός συνεργάτης για να προσθέσει «επιχειρήθηκε βίαιη είσοδος στο κτίριο της ΕΡΤ από κάποιους συνοδεία βουλευτών. Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την ανακατάληψη της ΕΡΤ. Είναι δημόσια περιουσία, φυλάσσεται και θα μείνει έτσι».

Στην αίθουσα και ενώ ο Π. Λαφαζάνης ζητούσε να προσέλθει ο υπουργός Δ. Τάξης απειλώντας με αποχώρηση, εισήλθε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας ο οποίος ανέφερε ότι, απουσία εισαγγελέως, απαγορεύτηκε η είσοδος στους εργαζομένους την ώρα που από την πίσω πόρτα της ΕΡΤ και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία παράδοσης- παραλαβής των πανάκριβων μηχανημάτων τα οποία οι απεργοί συντηρούσαν με ευλάβεια αυτό το πεντάμηνο, έμπαιναν άλλοι εργαζόμενοι της ΔοΤής. Και, σχολιάζοντας σε αυστηρό τόνο, την εικόνα της κ. Κωνσταντοπούλου να φωνάζει «βοήθεια» εγκλωβισμένη πίσω απ΄ τα κάγκελα, έκανε λόγο για «επικίνδυνη επιλογή που κλιμακώνει την ένταση και αντιδημοκρατικό κατήφορο που τορπιλίζει την νομιμότητα, την ομαλότητα και τη Δημοκρατία».

Η Η

Η εριστική απάντηση του κ. Σταμάτη, απέδειξε για ποιόν λόγο θεωρείται από τους στυλοβάτες της ασταθούς θεωρίας των άκρων, όταν επικαλούμενος ενημέρωση από τον υπουργό Δ. Τάξης Ν. Δένδια «που είναι για μας πιο αξιόπιστος», όπως είπε, έσπευσε να συμπληρώσει «είστε οιωνοί ηθικοί αυτουργοί. Αυτούς που πήγαν εκεί εμείς τους στείλαμε για να δημιουργηθεί κλίμα και να οξυνθεί η ατμόσφαιρα;».
Στον ίδιο ακραίο τόνο ο κ. Σταμάτης που συνεπικουρήθηκε επάξια από τον Μ. Βορίδη με τα τσεκουράτα λόγια, παρατήρησε «αναλαμβάνετε μεγάλο ρίσκο να καλέσετε αύριο σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Γιατί; Για να προπηλακίζονται βουλευτές και να αλλάξουν υπό καθεστώς φόβου συμπεριφορά; Είναι έξω από τα κοινοβουλευτικά ήθη αυτή η παρότρυνση σε άσκηση βίας. Αν αύριο ηγηθούν οι βουλευτές σας σε μια απόπειρα αυτών εισόδου στη Βουλή πρέπει να τους επιτραπεί;»!
Κι αφού στόλισε τον κ. Τσίπρα με χαρακτηρισμούς, όπως «οπορτουνιστής» και «αριστεριστής» σχολιάζοντας ότι την πρότασή του στηρίζει και η Χρυσή Αυγή τον…αποτέλειωσε λέγοντας «μόνο ένας κουμπάρος σας δημοσκόπος σας φέρνει μπροστά από τη ΝΔ. Με αυτά τα δημοσκοπικά χαρακτηριστικά μόνο ανεύθυνος θα μπορούσε να ζητήσει εκλογές»!..

«Ε, από κουμπαριές ξέρετε εσείς καλύτερα» του απάντησε βιτριολικά ο κ. Τσίπρας που εξίσου ειρωνικά σχολίασε «είσαστε ο καλύτερος χορηγός της πρότασής μας. Κοντός ψαλμός…Πολύ γρήγορα θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Δεν θα ορίζετε εσείς όμως, πότε θα διαδηλώνουμε. Και να ψάξετε τις συγγένειες με τη Χρυσή Αυγή στα κυβερνητικά στελέχη που μιλούσαν για συνεργασία μαζί της. Η στρατηγική της έντασης είναι επιλογή της κυβέρνησης που βλέπει τη γη να φεύγει κάτω απ΄ τα πόδια της».

Σημειώθηκε η παρατήρηση στη εκτενή συζήτηση που ακολούθησε του εκπροσώπου της ΔΗΜ.ΑΡ Ν. Τσούκαλη ο οποίος επισήμανε ότι για το θέμα των προπηλακισμών βουλευτών η Βουλή είναι αυτή που ζητεί επιτακτικά εξηγήσεις από την εκτελεστική εξουσία και συμπλήρωσε «το ύψος των ορίων δράσης ενός βουλευτή τα προσδιόρισε ο αείμνηστος Γρηγόρης Λαμπράκης».
Από το ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης χωρίς να παραλείψει να επικρίνει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για επικοινωνιακές πιρουέτες προς τηλεοπτική χρήση, μιας και διαχειρίζονται όπως τόνισε την ίδια πολιτική, συνέστησε στην κυβέρνηση να σταματήσει τον αυταρχικό κατήφορο και να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Λίγο νωρίτερα και ο Π. Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό, αν και δεν απέφυγε και πάλι να αναρωτηθεί για ποιόν λόγο βρέθηκαν οι βουλευτές εκεί, ενώ από τους Αν.Ελ. ο Ν. Μαριάς ζήτησε να του πουν τι ακριβώς εξυπηρετεί η επίδειξη της βουλευτικής ταυτότητας. Επιλεκτική ευαισθησία στο πολιτικό σύστημα καταλόγισε από την Χρυσή Αυγή ο Α. Ματθαιόπουλος, διότι, μεταξύ άλλων, κανείς δεν διαμαρτύρεται για τα δικαιώματα των τριών εγκλείστων…
 
 
    

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59