search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:18
MENU CLOSE

Στάση εργασίας στο Δημόσιο την Πέμπτη

13.11.2013 07:53
ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη - Media

Πανελλαδική στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα και στις υπηρεσίες από τις 12 το μεσημέρι  μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για αύριο Πέμπτη (14/11), αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.

Πανελλαδική στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα και στις υπηρεσίες από τις 12 το μεσημέρι  μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για αύριο Πέμπτη (14/11), αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης τη συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας – κινητικότητας. 

Ειδικότερα, η Επιτροπή αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας – κινητικότητας «που επιτείνει τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους» καθώς και να καταγγείλει την ενεργοποίηση της τροπολογίας των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ «με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν».

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, με την τροπολογία αυτή η κυβέρνηση ουσιαστικά ποινικοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:16