search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:14
MENU CLOSE

Επένδυση μεγατόνων από την ΕΤΕπ στη χώρα μας

26.05.2010 13:45
Επένδυση μεγατόνων από την ΕΤΕπ στη χώρα μας - Media

Η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ελλάδα που φτάνει τα 2,6 δισ. ευρώ θα έρθει από τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς την χώρα μας και την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια το 2010!

Η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ελλάδα που φτάνει τα 2,6 δισ. ευρώ θα έρθει από τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς την χώρα μας και την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια το 2010!

Τα συγκεκριμένα έσοδα μάλιστα θα είναι υπερδιπλάσια από τον μέσο όρο της περασμένης πενταετίας, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρός της ΕΤΕπ, Πλούταρχος Σακελλάρης, κατά τη διάρκεια υπογραφής συμφωνίας χρηματοδότησης με την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ).

Οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ στην χώρα μας θα καλύψουν όλους τους σημαντικούς τομείς, ειδικότερα μεταφορές, ενέργεια, αστική ανάπλαση και παιδεία, καθησύχασε ο Σακελλάρης, ενώ ανέφερε ότι η αναβάθμιση του διυλιστηρίου της Ελευσίνας θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, χάρη στην εφαρμογή της πιο σύγχρονης τεχνολογίας διύλισης και την αύξηση της παραγωγής καθαρών καυσίμων.

Ο πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ, Τάσος Γιαννίτσης, τόνισε ότι η επένδυση ύψους 1,2 δισ. ευρώ, είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα…

Ακόμη, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ, Γιάννης Κωστόπουλος, επεσήμανε και το όφελος από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί 500 θέσεις από την σταδιακή υλοποίηση της επένδυσης και μέχρι το φθινόπωρο θα δημιουργηθούν άλλες 2.000 περίπου. Ακόμη, δημιουργούνται 165 μόνιμες θέσεις εργασίας στα ΕΛ.ΠΕ ενώ η επένδυση συμβάλει τουλάχιστον στη διατήρηση 700 έμμεσων θέσεων εργασίας, που συνδέονται με την εξέλιξη της (προμηθευτές κλπ).

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ήρθα εδώ σήμερα με μια εικόνα ελπίδας: Μόλις πριν από λίγο υπογράψαμε μια μεγάλη σύμβαση με τα Ελληνικά Πετρέλαια, για μια επένδυση 1,2 δις. ευρώ που είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό έργο στην Ελλάδα», είπε ο Πλούταρχος Σακελλάρης.

Τέλος, σε ερώτημα του Κάρολου Παπούλια για το αν η διεθνής κατάσταση επηρεάζει την Τράπεζα, ο Σακελλάρης απάντησε πως «η κατάσταση σίγουρα επηρεάζει, γιατί είναι δύσκολη και για μας εδώ στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς είναι και στην Ευρώπη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01