search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:02
MENU CLOSE

Ο ιός Η6Ν1 της γρίπης των πτηνών μόλυνε για πρώτη φορά άνθρωπο

14.11.2013 08:36
Ο ιός Η6Ν1 της γρίπης των πτηνών μόλυνε για πρώτη φορά άνθρωπο - Media

Μία 20χρονη γυναίκα από την Ταϊβάν είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση ανθρώπου που μολύνθηκε από τον ιό της γρίπης των πτηνών Η6Ν1, σύμφωνα με Ταϊβανέζους επιστήμονες.

Μία 20χρονη γυναίκα από την Ταϊβάν είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση ανθρώπου που μολύνθηκε από τον ιό της γρίπης των πτηνών Η6Ν1, σύμφωνα με Ταϊβανέζους επιστήμονες.
 
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Χο-Σενγκ Γου του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών της Ταϊβάν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Lancet», έκαναν γενετική ανάλυση του ιού, που εντόπισαν στην άρρωστη γυναίκα, η οποία νοσηλεύτηκε με συμπτώματα γρίπης φέτος τον Μάιο σε νοσοκομείο και, στη συνέχεια, μετά από θεραπεία με το φάρμακο oseltamivir (Tamiflu), ανέκαμψε πλήρως.
 
Η ανάλυση έδειξε ότι ο ιός, ο οποίος έως τώρα εξαπλωνόταν μόνο σε πουλιά, έκανε τις κατάλληλες πρωτεϊνικές μεταλλάξεις στην επιφάνειά του, οι οποίες του επιτρέπουν πλέον να προσκολλάται στην ανώτερη αναπνευστική οδό των ανθρώπων, εισδύοντας και μολύνοντας με αυτό τον τρόπο τα ανθρώπινα κύτταρα.
 
Ακόμα, η γενετική ανάλυση του δείγματος από το λαιμό της ασθενούς έδειξε ότι πρόκειται για ένα νέο στέλεχος του ιού Η6Ν1, που μοιάζει πολύ με τον αντίστοιχο ιό Η6Ν1, ο οποίος κυκλοφορεί στα κοτόπουλα της Ταϊβάν από το 1972.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01