search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:14
MENU CLOSE

Oύτε ζώα…

18.11.2013 08:10
Oύτε ζώα… - Media

Σε υποχρεωτική κινητικότητα προς απόλυση κάποιοι απόμαχοι της (σκληρής) δουλειάς, μετά από απόφαση των αρμοδίων  εξασφάλισαν τουλάχιστον  συντάξεις που ξεπερνούν τα δυο χιλιάδες ευρω το μήνα.

Σε υποχρεωτική κινητικότητα προς απόλυση κάποιοι απόμαχοι της (σκληρής) δουλειάς, μετά από απόφαση των αρμοδίων  εξασφάλισαν τουλάχιστον  συντάξεις που ξεπερνούν τα δυο χιλιάδες ευρω το μήνα. Οι εν λόγω εργαζόμενοι είχαν την τύχη να μην έχουν πρωθυπουργό το Σαμαρά και υπουργό οικονομικών τον Στουρνάρα καθώς  δεν ζουν στην Ελλάδα που κυβερνά το … κομπιουτεράκι του Τόμσεν. Η μεγαλύτερη, ωστόσο τύχη τους είναι, πως δεν είναι άνθρωποι. Είναι χιμπατζήδες!
 
Ευτυχής συγκυρία για τους εν λόγω χιμπατζήδες υπήρξε επίσης το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός υγείας των ΗΠΑ δεν έχει τις ίδιες απόψεις με τον δικό μας Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος φανταζόμαστε θα είχε βρει στα γρήγορα μια πιο οικονομική λύση στο πρόβλημα της κατάργησης των θέσεων (πειραματόζωα σε επιστημονικά εργαστήρια) εργασίας των εν λόγω ζωντανών.
 
Στην προκειμένη περίπτωση  τα αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), ένας από τους μεγαλύτερους δημόσιους οργανισμούς έρευνας στις ΗΠΑ, αποφάσισαν να διακόψουν σταδιακά τη χρηματοδότηση επεμβατικών πειραμάτων στους χιμπατζήδες και να συνταξιοδοτήσουν τους 310 από τους 350 που διατηρούσαν μέχρι σήμερα.
 
Ευτυχώς για τους χιμπατζήδες η απόφαση για την τύχη τους λήφθηκε στην Αμερική, στην μητρόπολη του νεοφιλελευθερισμού, όπου οι ιθύνοντες—έχοντας αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους ανασφάλιστους, αναλφάβητους, άστεγους και πεινασμένους—έχουν την ανάγκη, που και που, να αποδεικνύουν τα ανθρωπιστικά τους αισθήματα φροντίζοντας τα ζώα. Έτσι, οι Αμερικανοί αρμόδιοι εξασφάλισαν για τους 310 απολυμένους χιμπατζήδες σύνταξη  που ξεπερνά τα 35 χιλιάδες δολάρια το χρόνο για το κάθε ένα ζωντανό!
 
Εδώ, στην Ελλάδα,  η ανθρωπιστική ευαισθησία  των κυρίων Στουρνάρα (που και σήμερα διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα), Γεωργιάδη και λοιπών αρμοδίων, προφανώς  δεν χρειάζεται ακόμη να αποδειχτεί, καθώς οι αποφάσεις τους για μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων, απολύσεις, δεν αφορούν χιμπατζήδες. Αφορούν άλλα…ζώα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:14