search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:09
MENU CLOSE

Μειώνεται –λέει- ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων…

18.11.2013 08:44
Μειώνεται –λέει- ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων… - Media

Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%  ,προαναγγέλλουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%  ,προαναγγέλλουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Η μείωση του φόρου μεταβίβασης θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, για τον νέο φόρο ακινήτων, ο οποίος, όπως λένε οι ίδιες πηγές, ισοδυναμεί με το 5 τοις χιλίοις της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας ( με βάση τις αντικειμενικές αξίες) των φορολογούμενων.
 
Εν τω μεταξύ ανακριβή χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του  το υπουργείο Οικονομικών , τα  δημοσιεύματα περί δήθεν «αρπαγής» ή «δήμευσης» της ακίνητης περιουσίας, ενώ  επισημαίνει ότι όλα τα κτίσματα θα φορολογηθούν λιγότερο από φέτος, είτε βρίσκονται σε αστικές είτε σε μη αστικές περιοχές  και η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων θα πληρώσουν λιγότερα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το 75-80% θα πληρώσουν λιγότερα, είτε βρίσκονται σε αστικές είτε σε μη αστικές περιοχές, το 15% των φορολογουμένων θα πληρώσουν περίπου τα ίδια και μόνο το 5% των φορολογουμένων (περί τις 290 χιλιάδες φυσικά πρόσωπα κι όχι 400 χιλιάδες, όπως εσφαλμένα αναφέρεται) θα πληρώσουν παραπάνω από φέτος, αλλά όχι υπέρμετρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03