search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:24
MENU CLOSE

Μπλόκο στην παιδική πορνογραφία από Google & Microsoft

18.11.2013 10:13
Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων - Media

Συμφωνία για τη λήψη μέτρων περιορισμού της αναζήτησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Ιντερνετ ανακοίνωσαν οι Google και Microsoft.


Συμφωνία για τη λήψη μέτρων περιορισμού της αναζήτησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Ιντερνετ ανακοίνωσαν οι Google και Microsoft.

H Google, με άρθρο του προέδρου της Ερικ Σμιτ στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ανακοίνωσε την εφαρμογή νέας τεχνολογίας που θα επιτρέψει τον αποκλεισμό 100.000 τύπων αναζήτησης που οδηγούν σε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τον “ισχυρό άνδρα” της Goggle, οι περιορισμοί θα εφαρμοσθούν αρχικά στις αγγλόφωνες χώρες και ακολούθως, μέσα σε έξι μήνες, θα επεκταθούν στον υπόλοιπο κόσμο και σε 158 άλλες γλώσσες.

«Αναμφίβολα η εταιρεία δεν θα κατορθώσει ποτέ να εξαφανίσει τελείως αυτές τις δραστηριότητες, αλλά οφείλουμε να κάνουμε ό,τι βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων μας για να προστατεύσουμε τα παιδιά από το κακό», σημείωσε ο Σμιτ στη Daily Mail.

«Ρυθμίσαμε το Google Search με ακρίβεια για να εμποδίσουμε την εμφάνιση στα αποτελέσματά μας συνδέσμων που περιέχουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», πρόσθεσε.

Η Google και η Microsoft εισήγαγαν νέους αλγόριθμους που θα εμποδίσουν οι αναζητήσεις για υλικό παιδικής πορνογραφίας να παράγουν αποτελέσματα.

«Αν και κανένας αλγόριθμος δεν είναι τέλειος -και η Google δεν μπορεί να εμποδίσει τους παιδεραστές να εισαγάγουν καινούργια βίντεο στο Δίκτυο- οι αλλαγές θα επιτρέψουν την εκκαθάριση των αποτελεσμάτων 100.000 αιτήσεων αναζήτησης που πιθανόν να συνδέονται με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Google.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:23