search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:41
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: «Επικοινωνιακή απάτη» ο προϋπολογισμός

25.11.2013 14:52
ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι κατεβαίνουν στα Βόρεια Προάστια - Media

Σφόδρα… αμφισβητεί τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2014 η Κουμουνδούρου η οποία με άτυπη ενημέρωση παραθέτει αναλυτικά την κριτική της και τις απόψεις της για το «διαστρεβλωμένο αποτέλεσμα», όπως αναφέρει. 

 
Σφόδρα… αμφισβητεί τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2014 η Κουμουνδούρου η οποία με άτυπη ενημέρωση παραθέτει αναλυτικά την κριτική της και τις απόψεις της για το «διαστρεβλωμένο αποτέλεσμα», όπως αναφέρει. Αφήνει δε αιχμή κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την αξιοποίηση της περιβόητης – επί Σημίτη – «δημιουργικής λογιστικής» με την οποία ο ίδιος – ως πρωτεργάτης της ένταξης στην ΟΝΕ – μας έβαλε στο ευρώ.
 
Χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό «υπό αίρεση» καθώς την υλοποίησή του την αμφισβητεί και η ίδια η τρόικα, ενώ μιλά για επικοινωνιακή απάτη καθώς τα στοιχεία δεν δικαιολογούν την αισιοδοξία περί  ανάπτυξης .
 
Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο προϋπολογισμός του 2014 κατορθώνει τα αδύνατα αφού περιλαμβάνει και λιτότητα, με ακόμη περισσότερη μνημονιακή βαρβαρότητα, αλλά και ανάπτυξη. Όπως επισημαίνεται από την Κουμουνδούρου παρόλο που στον προϋπολογισμό προβλέπονται υφεσιακά μέτρα ύψους 6 δις ευρώ (περικοπές δαπανών και αύξηση φόρων) δεν αναγνωρίζεται η επίπτωσή τους στην οικονομία – απ’ όπου και θα αφαιρεθούν – αλλά γίνεται και πρόβλεψη για ανάπτυξη κατά 0,6% του ΑΕΠ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «όνειρο θερινής νυκτός» αν δεν πρόκειται για συνειδητή «εξαπάτηση» της ελληνικής κοινωνίας.
 
Εξάλλου, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η απόρριψη του προϋπολογισμού από την τρόικα και οι σχετικές δηλώσεις που ακολούθησαν παραπέμπουν σε νέα μέτρα. Η δήλωση του εκπροσώπου του Όλι Ρεν ότι απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις  και η αναφορά  στο ενδεχόμενο συμπληρωματικού ή τροποποιημένου προϋπολογισμού, διαλύει κάθε αμφιβολία περί αυτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται και τον Π. Τόμσεν ο οποίος στην «Καθημερινή της Κυριακής» υποστηρίζει ευθέως ότι πέραν των διαρθρωτικών θα χρειαστούν και δημοσιονομικά μέτρα το 2014, το 2015 και το 2016.

Επίσης, η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό διάλυσης του κοινωνικού κράτους καθώς το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών (2,7 δις από τα συνολικά 2,9 δις) αφορά τα βασικά υπουργεία κοινωνικής πολιτικής, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Παιδείας. Ταυτόχρονα, την ώρα που οι πολίτες καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν άλλοτε κοινωνικές παροχές, επιβαρύνονται με νέους εξοντωτικούς φόρους συνολικού ύψους 1,26 δις (με την τρόικα να αμφισβητεί τη δυνατότητα είσπραξης και να ζητά πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί το κενό που προβλέπει ότι θα δημιουργηθεί). 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:41