search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:16
MENU CLOSE

Κίεβο: «Ποτάμι» οι διαδηλωτές κατέλαβαν τμήμα του δημαρχείου

01.12.2013 17:44
Ολονύκτιες συγκρούσεις στο Κίεβο - Media

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στο Κίεβο καθώς στο δημαρχείο της πόλης εισέβαλαν φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές καταλαμβάνοντας τουλάχιστον ένα τμήμα του κτηρίου, κατά τη διάρκεια νέων διαδηλώσεων.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στο Κίεβο καθώς στο δημαρχείο της πόλης εισέβαλαν φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές καταλαμβάνοντας τουλάχιστον ένα τμήμα του κτηρίου, κατά τη διάρκεια νέων διαδηλώσεων.
 
Τουλάχιστον 100.000 φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο κέντρο του Κιέβου, με την ουκρανική αντιπολίτευση να καλεί το πλήθος σε γενική απεργία στοχεύοντας στην παραίτηση του προέδρου Γιανουκόβιτς, την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και την επανάληψη της διαδικασίας προσέγγισης με την ΕΕ που διεκόπη την περασμένη εβδομάδα.
 
Την ίδια ώρα η ουκρανική αντιπολίτευση καλούσε το πλήθος να αρχίσει από την Κυριακή γενική απεργία. «Θα παραμείνουμε εδώ, θα εγκαταστήσουμε σκηνές. Από σήμερα αρχίζει η γενική απεργία», ανέφερε ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης Όλεγκ Τιανίμποχ, μιλώντας στο πλήθος των διαδηλωτών, οι οποίοι ανέρχονταν σύμφωνα με εκτίμηση του Γαλλικού Πρακτορείου σε τουλάχιστον 100.000 άτομα. Ο ίδιος δήλωσε ότι μέλη του κόμματός του κατάφεραν να εισέλθουν στο δημαρχείο του Κιέβου και κατέλαβαν τουλάχιστον ένα τμήμα του κτιρίου αυτού κατά την διάρκεια της διαδήλωσης.
 
Παράλληλα, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ένας άλλος αντιπολιτευόμενος ηγέτης, κάλεσε, απευθυνόμενος και αυτός στο πλήθος, τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και την κυβέρνησή του να παραιτηθούν, σημειώνοντας ότι αυτοί «έκλεψαν» το όνειρο της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ.
 
«Έκλεψαν το όνειρο. Αν αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει να εκπληρώσει την επιθυμία του λαού, τότε δεν θα συνεχίσει να υπάρχει μια τέτοια κυβέρνηση, δεν θα συνεχίσει να υπάρχει ένας τέτοιος πρόεδρος. Θα υπάρξει μια νέα κυβέρνηση και ένας νέος πρόεδρος», υπογράμμισε μέσα από τις επευφημίες του πλήθους.
 
Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο της διαδήλωσης, μπροστά από το κτίριο της προεδρίας, κατά την προσπάθεια ομάδας διαδηλωτών να εισβάλει στο κτίριο, σύμφωνα με τις αρχές. Ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι η αστυνομία θα αντιδράσει αν σημειωθούν μαζικές ταραχές.
 
Νωρίτερα, πορεία προς την πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο παρά την απαγόρευση των αρχών, πραγματοποίησαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ της ΕΕ, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της χώρας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01