search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:51
MENU CLOSE

Πελεγρίνης: «Δικτάτορας Φράνκο» ο Αρβανιτόπουλος

04.12.2013 12:36
Πελεγρίνης: «Δικτάτορας Φράνκο» ο Αρβανιτόπουλος - Media

«Αντί να κοιτάξει να διορθώσει την κατάσταση, την επιδεινώνει περισσότερο», δήλωσε ο Θεοδόσης Πελεγρίνης για τον υπουργό Παιδείας, Κων/νο Αρβανιτόπουλο. Κατηγόρησε το συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι λειτουργεί σαν την «πέμπτη φάλαγγα» του Φράνκο λειτουργώντας εκ μέρους του υπουργού Παιδείας.

«Αντί να κοιτάξει να διορθώσει την κατάσταση, την επιδεινώνει περισσότερο», δήλωσε ο Πρύτανης του Καποδιστριακού, Θεοδόσης Πελεγρίνης για τον υπουργό Παιδείας, Κων/νο Αρβανιτόπουλο. Κατηγόρησε το συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι λειτουργεί σαν την «πέμπτη φάλαγγα» του Φράνκο λειτουργώντας εκ μέρους του υπουργού Παιδείας.
 
Εκδήλωση με θέμα «τα προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου» πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Βασικό ομιλητής ήταν ο πρύτανης θεοδόσης Πελεγρίνης, ενώ παρών στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.
 
«Αντί να κοιτάξει να διορθώσει την κατάσταση, την επιδεινώνει περισσότερο» δήλωσε ο Πρύτανης του Καποδιστριακού, Θεοδόσης Πελεγρίνης για τον υπουργό Παιδείας, Κων/νο Αρβανιτόπουλο στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατηγόρησε μάλιστα το συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι λειτουργεί σαν την "πέμπτη φάλαγγα" του Φράνκο λειτουργώντας εκ μέρους του υπουργού Παιδείας. Όπως ανέφερε ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, «οι ανακοινώσεις του Συμβουλίου Διοίκησης προς εμάς έρχονταν μέσω του γραφείου Τύπου του Αρβανιτόπουλου».
 
Αναφορικά με τη στάση των φοιτητών είπε πως «προτιμώ φοιτητές που με προπηλακίζουν και προσπαθώ να τους πείσω παρά χρυσαυγίτες φοιτητές».
 
Πρόσθεσε ότι: «το μείζον πρόβλημα είναι πως θα λειτουργήσει αύριο η σχολή με ελάχιστους διοικητικούς υπαλλήλους» σημειώνοντας πως «δεν περίμεναν ότι η απεργία θα συνεχιστεί για τόσες εβδομάδες και εγώ είμαι περήφανος για τους διοικητικούς υπαλλήλους που έχουμε».
 
Τόνισε επίσης πως από το 2009 επιχειρείται η εισχώρηση ιδιωτικών συμφερόντων στην παιδεία με τον «κατάπτυστο» νόμο Διαμαντοπούλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:50