15/10/2019 08:21:39

Στρασβούργο: «Η τρόικα είναι θεσμός χωρίς νομιμοποίηση», λέει ο Τσίπρας (Video)

Στρασβούργο: «Η τρόικα είναι θεσμός χωρίς νομιμοποίηση», λέει ο Τσίπρας (Video) - Media

Την 75σέλιδη «Μαύρη Βίβλο» του Μνημονίου όπου καταγράφονται οι δραματικές συνέπειες των μέτρων λιτότητας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους εισηγητές της Troika Inquiry Report,  Ότμαρ Κάρας και Λιέμ Οάνγκ Νγκόε.
 
«Η Τρόικα είναι ένας θεσμός χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις συναντήσεις του στο Στρασβούργο, με τον Αυστριακό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ότμαρ Κάρας και το Γάλλο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Λιέμ Οάνγκ Νγκόε.
 
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στους δύο συν-εισηγητές της Επιτροπής του Κοινοβουλίου που εξετάζει τα αποτελέσματα του Μνημονίου στην Ελλάδα και τη σχέση της Τρόικα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ότι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής το μόνο που θα επιφέρει είναι να γιγαντώσει το κύμα ευρωσκεπτικισμού και τον λαϊκισμό και «να αυξήσει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, των νεοναζί, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».
 
Δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία ενός μη νομιμοποιημένου θεσμού, όπως αυτός της Τρόικα, που δεν ελέγχεται από τους δημοκρατικούς θεσμούς της Ε.Ε., επεσήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τους δύο ευρωβουλευτές να επεκταθεί η διάρκεια αλλά και η θεματολογία της έρευνας που διεξάγουν.
 
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά ώστε να εξηγηθεί «γιατί έγιναν οι λάθος επιλογές, ποιοι ευθύνονται γι' αυτές και τι πραγματικά πρέπει να αλλάξει».
 
Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας συναντάται με τον  Όλι Ρεν, αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.