search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:55
MENU CLOSE

Στη Βουλή οι πλειστηριασμοί

21.12.2013 13:09
Στη Βουλή οι πλειστηριασμοί - Media

Σε βαρύ κλίμα, μετά και τη διαγραφή Πολύδωρα, διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τους πλειστηριασμούς.

Σε βαρύ κλίμα, μετά και τη διαγραφή Πολύδωρα, διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τους πλειστηριασμούς.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, Χρύσανθος Λαζαρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για καταστροφολογία, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλη αντέτεινε ότι μπορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διαγράφουν βουλευτές όχι όμως την πραγματικότητα.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας έκανε λόγο για καταστροφολογία αναφέροντας ότι το κόμμα του συνέβαλε στο να μπουν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις

Τσίπρας για πλειστηριασμούς: Πρωτοφανής δήμευση της περιουσίας

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των πλειστηριασμών, τη διάταξη Στουρνάρα για τα υπέρογκα πρόστιμα στα ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και τον ενιαίο φόρο ακινήτων εξαπέλυσε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ.Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. 

«Ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου, δίνετε τη χαριστική βολή στη διαλυμένη οικονομία» είπε, ενώ ειδικά για το θέμα των πλειστηριασμών έκανε λόγο για «πρωτοφανή διαδικασία δήμευση της περιουσίας των πολιτών», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δημιουργεί «υποψήφιους άστεγους».

Βενιζέλος κατά ΣΥΡΙΖΑ

Το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ήταν προϊόν δύσκολης διαπραγμάτευσης, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στην Αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «αντιλαμβάνομαι ότι απογοητεύονται όσοι είχαν επενδύσει στην καταστροφή, όσοι βλέπουν την κυβέρνηση να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις της».

Παπαρήγα: Καθαρά ταξικά τα κριτήρια

«Τα κριτήρια είναι καθαρά ταξικά και επικαλύπτονται με πολιτικά επιχειρήματα. Είναι κριτήρια διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών πριν 50 χρόνια» είπε η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας, επί του νομοσχεδίου.
 
Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε αυτό που λέγεται «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», διερωτώμενη προς την κυβερνητική πτέρυγα, «λέτε ότι μια οικογένεια με 35.000 εισόδημα το χρόνο μπορεί να δίνει 485 ευρώ όταν έχει τόσους φόρους τόσα χαράτσια αλλά δεν έχει συμβόλαιο με την απασχόληση; Πως θα κρίνετε κάποιον που δουλεύει τρεις μήνες το χρόνο ή παίρνει 385 ευρώ, ποιες θα είναι οι εύλογες δαπάνες;». 

Αντιδράσεις για τροπολογίες που αφορούν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν άσχετες με το νομοσχέδιο τροπολογίες που αφορούν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, οι οποίες παρουσιάστηκαν την τελευταία στιγμή από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, παρόλο που το θέμα εμπίμπει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης κατηγόρησαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη ότι απαξιώνει τη Βουλή και δεν προσέρχεται να υπερασπιστεί ο ίδιος τις τροπολογίες. 

Παράλληλα, έκαναν λόγο για παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας και ζήτησαν την απόσυρση τους.

Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι οι «τίποτα από αυτά δεν ισχύει», καθώς ο κ. Τσαυτάρης προσήλθε τελικά στη Βουλή για να υπερασπιστεί τις τροπολογίες.

Τα "μάζεψε'' ο Χατζηδάκης

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης καθώς είχε δεχτεί τις εντονότατες διαμαρτυρίες όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών της συγκυβέρνησης.

Στις νέες ρυθμίσεις που κατέθεσε ο κ. Χατζηδάκης προβλέπεται μεταξύ άλλων:

  • Αύξηση του χρονικού διαστήματος μέχρι 3 μήνες που έχει ο δανειολήπτης για να καταβάλει τη δόση.
  • Στους ελεύθερους επαγγελματίες μειώνεται από το 30% στο 20% η ελάχιστη καταβαλλόμενη δόση του δανείου.
  • Αυξάνεται το όριο του οικογενειακού εισοδήματος από 15.000 ευρώ στα 20.000 με δόση 10% για πολύτεκνους, τρίτεκνους και ανάπηρους.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου των πλειστηριασμών στην Επιτροπή Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών ήρθε αντιμέτωπος με τις στις σφοδρές αντιδράσεις της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να διακόψει τις εργασίες της η επιτροπή, και να αποσυρθούν άρον – άρον κάποιες διατάξεις σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του εκρηκτικού κλίματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01