search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:05
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Σε εμπρηστικό μηχανισμό οφείλεται η έκρηξη κοντά στο κτίριο των ΜΑΤ

29.12.2013 08:01
Θεσσαλονίκη: Σε εμπρηστικό μηχανισμό οφείλεται η έκρηξη κοντά στο κτίριο των ΜΑΤ - Media

Ένας ισχυρός κρότος ακούστηκε λίγα λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στην περίμετρο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Εντοπίστηκαν υπολείμματα αυτοσχέδιας εμπρηστικής κατασκευής. 

Ένας ισχυρός κρότος ακούστηκε λίγα λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στην περίμετρο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Ο κρότος προκάλεσε έντονη αναστάτωση στην περιοχή ενώ αστυνομικές δυνάμεις ερεύνησαν ενδελεχώς το χώρο.

Εντοπίστηκαν πριν από λίγη ώρα υπολείμματα αυτοσχέδιας εμπρηστικής κατασκευής, που εξερράγη χθες προκαλώντας αναστάτωση στη συμβολή των οδών Θεαγένους Χαρίση και Ομήρου, κοντά στο κτίριο των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη.
 
Σε ακάλυπτο χώρο πενταώροφης πολυκατοικίας στην οδό Ομήρου 9 βρέθηκαν τα υπολείμματα της αυτοσχέδιας κατασκευής, που αποτελούνταν από δύο κροτίδες και μια πλαστική φιάλη, η οποία περιείχε αλκοολούχα λοσιόν.
 
Από τις Αρχές ερευνάται περαιτέρω η υπόθεση για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκε η αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή στο συγκεκριμένο σημείο. Στις έρευνες συμμετείχαν άντρες της Ασφάλειας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών οι οποίοι «χτένισαν» σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο που γειτνιάζει στο κτίριο της αστυνομίας.

Οι περισσότερες μαρτυρίες των περιοίκων προσδιορίζουν το σημείο της έκρηξης στην πρασιά του κτιρίου που στεγάζονται τα ΜΑΤ. Τρεις αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στους αστυνομικούς ότι «η έκρηξη συνοδευόταν από λάμψη που φώτισε την πρασιά» δήλωσε στο thestival.gr άντρας των ΜΑΤ ο οποίος εκείνη την ώρα φρουρούσε το αστυνομικό κτίριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:05