search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:54
MENU CLOSE

Βενιζέλος στη FAZ: Απειλή για τη Γερμανία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

05.01.2014 07:21
Βενιζέλος στη FAZ: Απειλή για τη Γερμανία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - Media

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί τη Γερμανία να δείξει περισσότερη ευελιξία τόσο στην Ευρώπη, όσο και απέναντι στην Ελλάδα, σε συνέντευξή που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί τη Γερμανία να δείξει περισσότερη ευελιξία τόσο στην Ευρώπη, όσο και απέναντι στην Ελλάδα, σε συνέντευξή που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ο κ. Βενιζέλος προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα αποτελούσε απειλή για τον Γερμανό φορολογούμενο και θέτει το θέμα της διευθέτησης του χρέους.

Δεν είναι εύκολο για τους Γερμανούς να αποδεχθούν «την ευρωπαϊκή ποικιλομορφία και το δικαίωμα σε άλλες λύσεις» ούτε να εκθειάσουν ορισμένες προσπάθειες της Ελλάδας, όπως «την εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή» σημειώνει στη συνέντευξη προς την κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών προειδοποιεί τη Γερμανία για τις επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα: «Αν η Ελλάδα βγει από την Eυρωζώνη, αυτό μπορεί να γίνει μια απειλή για τον Γερμανό φορολογούμενο», τονίζει, καθώς η Ελλάδα έχει μόλις αναλάβει την εξάμηνη Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την 1η Ιανουαρίου.

Ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρει επίσης, πως υπάρχει «δυνατότητα και περιθώριο να βελτιωθεί η διάρθρωση των ελληνικών δανείων, παρατείνοντας για παράδειγμα την προθεσμία αποπληρωμής και μειώνοντας τα επιτόκια».

Μιλώντας για την τρόικα, ο υπουργός σημειώνει: «Αυτήν τη στιγμή, η τρόικα δεν εκπροσωπεί μόνο τους τρεις θεσμούς (ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ) από τους οποίους αποτελείται, αλλά επίσης και τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ. Μόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει λόγο, ενώ συνήθως ακούγεται για όλα τα θέματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01