search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:03
MENU CLOSE

Πλατεία Αδόλφου Χίτλερ «ανακάλυψε» η Google στο Βερολίνο

10.01.2014 15:01
Πλατεία Αδόλφου Χίτλερ «ανακάλυψε» η Google στο Βερολίνο - Media

Με την ονομασία «Αδόλφος Χίτλερ» εμφανίστηκε μία μεγάλη πλατεία του Βερολίνου στην εφαρμογή Google Maps.

Με την ονομασία «Αδόλφος Χίτλερ» εμφανίστηκε μία μεγάλη πλατεία του Βερολίνου στην εφαρμογή Google Maps.
 
Ο κολοσσός του διαδικτύου ζήτησε συγγνώμη για το «λάθος» και απομάκρυνε άμεσα την επίμαχη ένδειξη από τη δημοφιλή εφαρμογή ψηφιακών χαρτών. Η πλατεία εμφανιζόταν με αυτό το όνομα – το οποίο είχε κατά τη ναζιστική περίοδο – για λίγες ώρες την Πέμπτη.

«Επί του παρόντος δεν έχει καταστεί σαφές» πώς η πλατεία Τέοντορ Χόις (Theodor-Heuss-Platz), που βρίσκεται στα δυτικά της γερμανικής πρωτεύουσας, «βαφτίστηκε» πλατεία Αδόλφου Χίτλερ (Adolf-Hitler-Platz), όνομα που είχε από το 1933 έως το 1947, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού γραφείου της Google Λένα Βάγκνερ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
«Αντιληφθήκαμε ότι δημοσιεύθηκε ένα λανθασμένο και ανάρμοστο όνομα στο Google Maps και το διορθώσαμε αμέσως. Ζητούμε συγγνώμη για το λάθος» είπε η εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το λάθος προκάλεσε οργή στα κοινωνικά δίκτυα και στα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την κορυφαία σε πωλήσεις εφημερίδα Bild να διερωτάται: «Πώς είναι δυνατόν να συνέβη αυτό;».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01