search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:20
MENU CLOSE

Σαμαράς: «We delivered» (Video)

15.01.2014 06:24
Neue Zurcher Zeitung: Από τελευταίος μαθητής, πρόεδρος της τάξης η Ελλάδα - Media

«Η κρίση αρχίζει να ξεπερνιέται επειδή η Ευρώπη είδε τα σφάλματά της και ξεπερνά τις αδυναμίες της. Δοκιμάστηκε η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντοχή της, ένα ολόκληρο οικοδόμημα, αυτό του κοινού της νομίσματος, φάνηκαν σημαντικά κατασκευαστικά ελλείμματα».

Την βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016 εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να διασφαλίσουμε ότι οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2016, τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. 
 
«Η Ελλάδα δοκιμάστηκε, αλλά άντεξε, και τώρα μπαίνει στον δρόμο της ανάκαμψης και αλλάζει ριζικά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, μιλώντας νωρίτερα στο Ευρωκοινοβούλιο, και λέγοντας χαρακτηριστικά «We delivered» ενώ αναφέρθηκε και στα λάθη που έγιναν από την πλευρά των δανειστών.

Πρόσθεσε ότι  «αποτυχία δεν είναι να πέφτεις κάτω, αποτυχία είναι να μη σηκώνεσαι» και πως «η Ελλάδα δοκιμάστηκε όσο δεν έχει δοκιμαστεί οποιοδήποτε μέλος της Ε.Ε.» και λόγω συνεχιζόμενων από παλιά δικών της λαθών, αλλά και λόγω λαθών που έγιναν από την πλευρά των δανειστών στο πρώτο πρόγραμμα όπως «το σφάλμα του πολλαπλασιαστή που εκτιμούσε την ύφεση».
 
Κατά τον πρωθυπουργό, «τιμήσαμε την υπογραφή μας» με «αφάνταστες θυσίες», «σταθήκαμε στα πόδια μας», αλλά «έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε».
 
Ευχήθηκε πάντως να μην περάσει άλλη χώρα αυτά που περνάμε εμείς τα τελευταία τρία χρόνια…
  
Για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι "Είναι λεπτά τα όρια μεταξύ του απροκάλυπτου λαϊκισμού και του εξτρεμισμού…όταν αποκασταθεί το πρόβλημα στην Ελλάδα θα περιθωριοποιηθεί η Χρυσή Αυγή."

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας είναι:

-Τόνωση ανάπτυξης και απασχόλησης. «Πρέπει να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στη δημοσιονομική πειθαρχία και την ανάπτυξη» είπε κι έκανε λόγο για χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης για τη θωράκιση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

-Αποτελεσματική απάντηση στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Χρειάζεται συνολική διαχείριση γιατί είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

-Νέα πνοή στις θαλάσσιες πολιτικές της Ένωσης.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι η ελληνική προεδρία θα προωθήσει τη διεύρυνση της Ένωσης με τις συζητήσεις με τις βαλκανικές χώρες. Στους στόχους της Προεδρίας, ανέφερε και την ενίσχυση των σχέσεων με τους συμμάχους της Ευρώπης, όπως οι ΗΠΑ.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι το μέλλον των επόμενων γενεών, αυτό το μέλλον διαμορφώνουμε σήμερα, αυτό το μέλλον μας ενώνει. Προχωράμε βήμα βήμα, κάποιες φορές κάνουμε λάθη. Ξεπερνώντας την κρίση προχωράμε ακόμη πιο αποφασιστικά» ανέφερε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:18