search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:41
MENU CLOSE

ΟΛΜΕ – ΔΟΕ: «Δεν μας χρειάζονται “λευκές εβδομάδες” αλλά παιδεία»

14.01.2014 22:00
Μεγάλο ποσοστό αποτυχίας στα ΕΠΑΛ - Media

Κατά της κυβέρνησης τάχθηκαν τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ αναφορικά με την καθιέρωση της «λευκής εβδομάδας».

Κατά της κυβέρνησης τάχθηκαν τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ αναφορικά με την καθιέρωση της «λευκής εβδομάδας». Τα συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων και των καθηγητών τόνισαν πως «δεν μας χρειάζονται λευκές εβδομάδες αλλά παιδεία».
 
 «Ως άλλη Μαρία Αντουανέτα η κυβέρνηση έρχεται να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των εργαζομένων και να αναφωνήσει: «Αν δεν έχετε ψωμί, φάτε παντεσπάνι»! Γιατί αυτή τη φράση φέρνει στο μυαλό όλων η συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες για την καθιέρωση της λεγόμενης «λευκής εβδομάδας» μετά την Καθαρά Δευτέρα προκειμένου οι μαθητές και οι οικογένειες τους να κάνουν …χειμερινές διακοπές», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών. 

Έκαναν λόγο για «υποκρισία της κυβέρνησης», η οποία συνοδεύεται με «κατάργηση των σχολικών περιπάτων».  Τόνισαν ακόμη ότι «είναι ολοφάνερη η απαξίωση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού έργου».
 
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία των δασκάλων τόνισε πως στους Έλληνες λείπουν τα χρήματα και όχι οι διακοπές, εξαιτίας των «άδικων και ανάλγητων μνημονιακών επιλογών». Οι δάσκαλοι κάλεσαν τον υπουργό Παιδείας να αντιγράψει τις ουσιαστικές ευρωπαϊκές πολιτικές και όχι «τις ανούσιες και προκλητικές με δεδομένη την οικονομική συγκυρία προτάσεις». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:40