search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:29
MENU CLOSE

Σκοτσέζικο ντους για τον Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο

14.01.2014 22:00
Σκοτσέζικο ντους για τον Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο - Media

Καρότο-μαστίγιο, επεφύλαξαν οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών κοινοβουλευτικών ομάδων στον Αντώνη Σαμαρά που παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ολομέλεια του ΕΚ.

Καρότο-μαστίγιο, επεφύλαξαν οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών κοινοβουλευτικών ομάδων στον Αντώνη Σαμαρά που παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ολομέλεια του ΕΚ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έπαιξε τον ρόλο του «πατερούλη» και  μίλησε θερμά για το «κουράγιο και την αποφασιστικότητα» της Ελλάδας ενώπιον της κρίσης σημειώνοντας ότι αυτό ήταν κάτι που έδωσε σε όλους τη δύναμη να πολεμήσουν τις αιτίες και τις συνέπειές της.
Η συνέχεια είχε από όλα όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του ελληνικού γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα:
 
-Ο Γάλλος επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ: σημείωσε πόσο σημαντική είναι η «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» στην δημιουργία θέσεων εργασίας, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει περισσότερη φορολογική και δημοσιονομική εναρμόνιση στην ΕΕ.
 
-Ο Γερμανός επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Χάνες Σβόμποντα, κατηγόρησε την Τρόικα ότι επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο στην περίπτωση της Ελλάδας: «πολλές από τις απαιτήσεις της Τρόικας είναι απαράδεκτες και καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας».
 
-Ο Βέλγος επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φέρχοφσταντ :«Αν η ελληνική πολιτική τάξη είχε αναλάβει πολύ νωρίτερα τις ευθύνες της κι αν η ευρωπαϊκή πολιτική τάξη και οι ελίτ είχαν με τη σειρά τους επιδείξει εξ αρχής αλληλεγγύη, δεν θα υπήρχε ούτε ελληνική κρίση ούτε ευρωπαϊκή κρίση».
 
-Η Γερμανίδα Ρεμπέκα Χαρμς εκ μέρους των Ευρωπαίων Πράσινων: επέκρινε την αισιοδοξία που εξέφρασε ο κ. Σαμαράς δηλώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν πετύχει μόνο στα χαρτιά: «πρέπει να λάβετε μέτρα επειγόντως γιατί ο κόσμος έχει πολύ έντονα την αίσθηση ότι έχει αδικηθεί» και πρέπει έτσι να καταβληθεί κάθε προσπάθεια να υπάρξει ομοψυχία στη χώρα.
 
-Ο Βρετανός Μάρτιν Κάλαναν εκ των συντηρητικών: χαρακτήρισε ειρωνεία να λέγεται ότι η Ελλάδα υπέφερε από την κρίση περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός «πληρώνει τα σφάλματα που ο ίδιος διέπραξε».
 
-Η Γερμανίδα Γκαμπριέλ Τσιμέρ της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς  σημείωσε ότι «αυτή η καθοδηγούμενη από την αγορά πολιτική οδήγησε εδώ που είμαστε τώρα, σε μία ανθρωπιστική καταστροφή. Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα εξαλείφοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού. Πρώτα πρέπει να βοηθήσουμε τους πολίτες και μετά να βρούμε λύσεις για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις».
 
-Ο Βρετανός επικεφαλής της ομάδας Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας, Νάιτζελ Φάρατζ:  η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από ξένο έλεγχο και ότι τελικά ήταν λάθος της να  υιοθετήσει το ευρώ. Απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά πρόσθεσε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι γραφειοκράτες είναι αυτοί που κινούν την ΕΕ, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο μύθος πως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι αναπόφευκτη θα συντριβεί στις ευρωεκλογές».
 
-Η Βρετανίδα Νικόλ Σενκλέρ  σχολίασε τη δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού για περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση λέγοντας «Βρίσκεστε σε τεχνητούς παραδείσους αν πιστεύετε ότι η ΕΕ είναι η λύση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:29