search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:54
MENU CLOSE

Νέα ισοδύναμα ενός δισ. αναζητά ο Σταϊκούρας!

21.01.2014 19:29
Νέα ισοδύναμα ενός δισ. αναζητά ο Σταϊκούρας! - Media

Για «πρόσθετο πονοκέφαλο» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είδε τις αποφάσεις του να χαρακτηρίζονται αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 
Για «πρόσθετο πονοκέφαλο» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είδε τις αποφάσεις του να χαρακτηρίζονται αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
Μιλώντας στους Financial Times και απαντώντας στο ενδεχόμενο να επιστραφούν αναδρομικά οι περικοπές των ειδικών μισθολογίων όχι μόνο για τους ένστολους αλλά και για τους δικαστικούς και τους πανεπιστημιακούς, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών έκανε λόγο για έναν «πρόσθετο πονοκέφαλο», παρά τις επιτυχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.
 
«Είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος, παρότι έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2013. Θα το κάνουμε αν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά θα χρειαστεί να βρούμε ισοδύναμα φορολογικά σε μόνιμη βάση» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.
 
Επισήμανε ωστόσο ότι θα διασφαλιστεί ότι «θα υπάρχει ακόμα περιθώριο για να βοηθήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους».
 
Σύμφωνα με τους «FT» ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν η απόφαση του ΣτΕ θα αφορά μόνο τους ένστολους ή και άλλους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια« όπως οι Δικαστικοί και οι Πανεπιστημιακοί.
 
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ έκρινε πως, πέραν των ενστόλων, οι περικοπές στις αποδοχές υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και ανεξάρτητων Αρχών είναι συνταγματικές.
 
Η εν λόγω απόφαση θέτει δικαστικό προηγούμενο για τυχόν προσφυγές άλλων ενώσεων δημοσίων υπαλλήλων κατά των περικοπών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01