search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:48
MENU CLOSE

Η Κομισιόν καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών

22.01.2014 17:23
Η Κομισιόν καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών - Media

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή το τραγικό συμβάν στο Φαρμακονήσι κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση δια του αρμόδιου επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μουίζνιεκς, να σταματήσει άμεσα τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών.

 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή το τραγικό συμβάν στο Φαρμακονήσι κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση δια του αρμόδιου επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μουίζνιεκς, να σταματήσει άμεσα τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών.
 
«Είμαι σοκαρισμένος και αναστατωμένος από τη νέα τραγωδία κοντά στο Φαρμακονήσι, στην οποία ένας αριθμός μεταναστών, μεταξύ των οποίων και πιθανοί αιτούντες άσυλο, πνίγηκαν ή αγνοούνται, σε μια υπόθεση που
παραπέμπει σε αποτυχημένη μαζική επαναπροώθηση» ανέφερε στο Associated Press ο επίτροπος.
 
Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε (!) να δώσει τέλος στην παράνομη αυτή πρακτική των μαζικών επαναπροωθήσεων, κάτι που προκαλεί αίσθηση, καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει παραδοχή από την κυβέρνηση της συγκεκριμένης πρακτικής.
 
«Την περασμένη εβδομάδα, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να δώσει τέλος στην παράνομη αυτή πρακτική των μαζικών επαναπροωθήσεων και να διερευνήσει σε βάθος όλες αυτές τις υποθέσεις. Toυς καλώ να τηρήσουν την υπόσχεσή τους» είπε καταλήγοντας ο Μουίζνιεκς.
 
Για το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στο Φαρμακονήσι είχε εκφράσει την ανησυχία της και η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες η οποία καλούσε σε άμεση διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν.
 
Μετά από εγχώρια αλλά και διεθνή κατακραυγή το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «σε καμία περίπτωση το πλωτό του λιμενικού δεν διενεργούσε ρυμούλκηση προς τις τουρκικές ακτές, αλλά προς το Φαρμακονήσι και ότι αυτό επιβεβαιώνεται και από το στίγμα της βύθισης του σκάφους».
 
Υπενθυμίζεται ότι 10 παιδιά και 4 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης αλιευτικού σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες από πλωτό του λιμενικού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01